بیاعتنایی جهان به خبرنگاران زن در افغانستان
وحیده فیضی، خبرنگاری از افغانستان در جریان سخن رانی در “کنگرهی جهانی رسانههای خبری“ از اشتراک کنندکان این نشست خواست که صدای خبرنگاران زن افغانستانی شنیده و از آنان حمایت کند.
خانم فیضی با نشر پیامی در برگهی اکس خود نوشته که رسانهها و خبرنگاران افغانستانی محور بحثهای این نشست نبوده و همچنان هیچ یک از مدیران رسانهی افغانستان در این کنگره دعوت نشده است.
این خبرنگار افزوده که وی تنها خبرنگار افغانستانی در این نشست جهانی بوده است. وحیده، در این نشست در مورد آزادی بیان در حاکمیت طالبان و همچنان وضعیت خبرنگاران بهویژه خبرنگاران زن صحبت کرده است.
خانم فیضی همچنان در مورد وضع محدودیتهای بر روزنامهنگاران زن و مبارزههای “شجاعانه”ی آنان نیز صحبت کرده و از رسانههای جهان و مسوولان ارشد آنان خواسته که افغانستان را فراموش نکرده و به حمایتشان از خبرنگاران افغانستانی مانند گذشته ادامه دهند.
او، همچنان از از اشتراککنندگان این کنگره خواسته تا به صدای روزنامهنگاران زن افغانستانی گوش بدهند و از آنان بهعنوان منابع موثق خبری در افغانستان بهره برده و آنان را حمایت کنند.
همایش سالانه “کنگره جهانی رسانههای خبری“ امسال تحت عنوان؛ شکل دادن به آیندهی رسانههای خبری در عصر هوش مصنوعی، در شهر کپنهاگ برگزار شد.
در این همایش سه روزه بیشتر از ۹۰۰ روزنامهنگار و مدیران رسانهی از ۷۰ کشور جهان حضور دارند.
وحیده فیضی، فعالیت رسانهای خود را از صنف نهم در سال ۲۰۱۰ و با نام مستعار «هیلا فیضی» به عنوان گویندهی رادیو آغاز کرد. پس از آن چهار سال را به عنوان گزارشگر در رادیو “سلام وطندار” کار کرده است.
این خبرنگاری افغانستانی پس از تسلط طالبان بر افغانستان، به دنمارک رفته و در آنجا زندگی میکند. او هماکنون بهعنوان روزنامهنگار در روزنامه پلیتیکن کار میکند.
گفتنیست که پس از حاکمیت طالبان در افغانستان، بهدلیل محدودیتهای طالبان بر رسانهها و خبرنگاران زن، بیش از 80 درصد خبرنگاران زن کارهای شان را از دست دادهاند. خبرنگارانی که فعلا مصروف کار اند نیز با مشکلهای دستوپاگیر طالبان در عرصهی روزنامهنگاری مواجه استند.
آینور سعیدپور