سومین نشست دوحه؛ خواست‌ها بر پاسخ‌گویی طالبان

لیدا بارز

سازمان بین‌المللی «عدالت و صلح انتقالی» گفته است که در نشست پیش‌رو در دوحه، باید تمرکز بر رسیدگی به «نقض دوام‌دار حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان، حذف سیستماتیک زنان و جنایت‌های ادعایی علیه بشریت از جمله آزار و اذیت جنسی توسط طالبان» باشد. 

سازمان بین‌المللی عدالت و صلح انتقالی که در زمینه‌ی مبارزه با جنایت‌های بین‌المللی در امریکا فعالیت دارد، ناوقت روز جمعه، چهارم جوزا با نشر اعلامیه‌ای گفته است که سومین دور از گفت‌و‌گوهای دوحه فرصتی حیاتی برای اولویت دادن به پاسخ‌گویی در قبال تخلف‌های مستند شده‌ی طالبان و هموار کردن راه برای آینده‌ای که بر اساس عدالت و صلح پایدار است. 

 این سازمان هم‌چنین گفته است: «علی‌رغم فشارهای بین‌المللی، طالبان هم‌چنین به نقض شدید حقوق بشر، از جمله ترورهای هدف‌مند، سرکوب خشونت آمیز مخالفان و سرکوب سیستماتیک حقوق زنان ادامه می‌دهد».

در اعلامیه‌ی سازمان بین‌المللی عدالت و صلح انتقالی نیز آمده است که ممنوعیت مجدد با آموزش دختران و اشتغال زنان، بازتاب حکومت «ظالمانه‌ی» طالبان در سال 1996 است. در ادامه هم‌چنین ذکر شده است که طالبان روزنامه‌نگاران و فعالان زن را محدود کرده و اجرای تفسیرهای خشن از قوانین اسلامی دارند. 

این سازمان از جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهد تا گام‌های مشخصی بردارد تا طالبان را در قبال این سوء‌استفاده‌های مداوم پاسخ‌گو سازند. به‌باور سازمان عدالت و صلح انتقالی، این امر مستلزم یک روی‌کرد چند وجهی از جمله حمایت از تلاش‌های مستمر دادگاه کیفری بین‌المللی برای رسیدگی به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت ادعایی است که توسط طالبان و داعش مرتکب شده اند، اعمال تحریم‌های هدف‌مند و معنادار علیه رهبران طالبان که مستقیماً مسئول نقض حقوق بشر هستند، به‌ویژه هیبت الله آخوندزاده، می‌تواند به‌عنوان یک بازدارنده و نقطه فشار قوی برای تغییر رفتار عمل کند.

در همین حال در اعلامیه‌ی منتشر شده ذکر شده است که جامعه‌ی جهانی باید در برابر هر گونه تلاش برای مشروعیت بخشیدن به رژیم واقعی طالبان یا عادی‌سازی روابط با آنها تا زمانی‌که به‌طور آشکار به نگرانی‌های جامعه‌ی بین‌المللی در مورد تضمین حقوق مردم افغانستان رسیدگی کند، مقاومت کند. 

به‌باور این سازمان، عادی سازی بدون پاسخ‌گویی پیام خطرناکی را ارسال می‌کند که نقض حقوق بشر قابل تحمل است، مبارزه برای دموکراسی را تضعیف می‌کند و گروه‌های افراطی را در سراسر جهان جسور می‌کند.

 

سازمان ملل متحد از برگزاری سومین دور گفت‌و‌گوها در مورد افغانستان در دوحه خبر داد. این نشست قرار است در ماه جون با حضور نماینده‌‌های کشورهای جهان صورت بگیرد. سازمان ملل متحد نیز گفته است در این نشست قرار است نماینده‌ی طالبان نیز حضور داشته باشد. 

شماری از زنان معترض نیز از سازمان ملل متحد می‌خواهند تا حضور طالبان در نشست‌های جهانی را عادی‌سازی نکنند. زنان معترض تاکید دارند که طالبان نمایندگان مردم افغانستان نیستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا