نشست سناتورهای کانادایی به‌منظور به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان

حدیث حبیب‌یار

Photo: X/Salma Zahid

نشستی پیرامون به‌رسمیت شناسی “آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت” در جهان به‌ویژه افغانستان، در اوتاوا پایتخت کشور کانادا بین سناتورهای کانادایی و شماری از فعالان حقوق زن افغانستانی برگزار شد.

راتنا امیدوار، سناتور کانادایی، با نشر یک نوار تصویری در برگه‌ی اجتماعی اکس‌اش از این نشست خبر داد و می‌گوید که در این نشست روی وضعیت زنان و دختران افغانستان صحبت کرده است.

خانم امیدوار گفت: “ما نمی‌توانیم افغانستان را رها کنیم. به همین دلیل است که من از دولت کانادا می‌خواهم که حذف زنان و دختران افغاستان از زندگی عمومی را به عنوان آپارتاید جنسیتی به‌رسمیت بشناسد”.

هم‌چنان ماریلو مک‌فدران، یکی دیگر از سناتور‌های کانادا در این نوار تصویری می‌گوید که  هرچه زودتر باید آپارتاید جنسیتی در بعضی از کشور‌های جهان به‌رسمیت شناخته شود.

وی افزود: “ما نامه‌ی مشترکی از نمایندگان پارلمان کانادا به دولت کانادا ارسال خواهیم کرد تا برای به‌رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت تلاش کند”.

سلما زاهد، عضو پارلمان اسکاربرو نیز که در این نشست حضور داشته است در برگه‌ی اجتماعی اکس‌اش نگاشته که چنین نشست‌هایی برای حفظ توجه‌ی جهان به وضعیت مردم افغانستان به‌ویژه زنان و دختران بسیار مهم است.

خانم زاهد نوشت: “نشست مهمی را در اتاوا در مورد وضعیت اسفناکی که زنان و دختران در افغانستان با آن روبرو هستند ترتیب دادیم، تا توجه جهان را به وضعیت افغانستان حفظ کنیم”.

گفته می‌شود که در این نشست علاوه‌بر سناتورها و نماینده‌های پارلمان کانادا، شماری از فعالان حقوق زن افغانستانی نیز حضور داشتند.

نرگس نهان، وزیر پیشین معادن و پطرولیم افغانستان هم‌چنان در صفحه‌ی خود بیان کرده که در تلاش است، تا با نمایندگان مجلس و سناتورهای برجسته‌ی کانادا، دولت این کشور را متقاعد سازد تا آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به‌رسمیت بشناسد.

وی با ابراز خرسندی از حضور در این نشست می‌افزاید: “با خانم “راتنا امیدوار” که بی‌دریغ از زنان افغانستان حمایت می‌کند و سناتورهای کانادایی کوشش خواهیم کرد که دولت کانادا نقش اصلی را در به‌رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به‌عنوان جنایت علیه بشریت در افغانستان بدست بگیرد”.

گفتنی‌ست که گروه طالبان با تسلط دوباره بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، از هیچ نوع عمل‌کرد‌‌های محدودکننده علیه زنان و دختران دریغ نکرده اند. این گروه با وضع بیش‌از ۵۰ فرمان محدود‌کننده بالای زنان، آنان را از حقوق اولیه شان از جمله حق آموزش، کار، سفر و تفریح و مشارکت‌های سیاسی محروم ساختند.

این در حالی‌ست که طالبان، نزدیک به سه سال می‌شود که از سوی کشورهای جهان همواره به نقض‌کننده‌های حقوق بشر متهم هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا