سازمان بهداشت در افغانستان: ۴۴ درصد دریافت‌کنندگان کمک زنان اند

آی‌نور سعیدپور

سازمان جهانی بهداشت، با انتشار گزارش ماه اپریل خود در افغانستان گفته است که در این مدت به ۷۱۸ هزار و ۷۳۶ نفر خدمات بشردوستانه در بخش سلامت را ارایه کرده ست. بر اساس آمار این سازمان ۴۴ درصد دریافت‌کنندگان خدمات بهداشتی در این ماه زنان بودند.

سازمان جهانی بهداشت گزارشی از وضعیت اضطراری در افغانستان را منتشر کرد. 

بر اساس این گزارش، سازمان جهانی بهداشت در ماه اپریل سال جاری میلادی، از طریق ۸۵۴ مرکز در سراسر افغانستان به ۷۱۸ هزار و ۷۳۶ نفر خدمات بهداشتی ارایه کرده است. از میان دریافت‌کنندگان ۴۴ درصد زنان و ۳۴ درصد دیگر کودکان بوده‌اند.

این سازمان در کنار ارایه‌ی خدمات بهداشتی دوره‌های آموزشی‌ مختلف را در ولایت‌های مختلف نیز در افغانستان برگزار کرده است. در بخشی از این گزارش آمده که در ۱۷هم اپریل، در کابل دوره‌ی آموزشی برای ۵۸ نفر برگزار کرده که ۱۳ نفر آنان زن بوده‌ است. توان‌مندسازی افراد آسیب‌دیده و تضمین دست‌رسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی، هدف برگزاری این دوره گفته شده است.

سازمان جهانی بهداشت، هم‌چنان برای حمایت از پاسخ بهداشتی برای عودت‌کنندگان نیز خدمات ارایه کرده است. بر اساس این گزارش خدمات صحی در مجموع به ۴۵۱ هزار و ۹۱۹ نفر ارایه شده که از این میان ۱۶۳ هزار و ۶۶۸ نفر آنان زن و ۷۷ هزار و ۳۶۷ نفر دیگر آنان دختر بوده است.

سیستم بهداشت افغانستان در جریان چندین دهه به کمک‌های جامعه‌ی جهانی وابسته بوده است. پس از فروپاشی نظام جمهوری، برخی از نهادهای بین‌المللی کمک‌هایش را به افغانستان قطع کرد. در کنار این شمار زیادی از متخصصان کشور را ترک کرده‌اند و طالبان نیز در بخش بهداشت بر اساس وابستگی‌ها به این گروه تغییر و تبدیلی‌های گسترده را انجام داده است. از سوی دیگر، ممنوعیت آموزش دختران که شامل دانش‌کده‌های پزشکی نیز می‌شود، کم‌بود پزشکان زن، محدودیت‌های طالبان بر کار زنان در بخش بهداشت از عامل‌های‌ست که باعث فروپاشی سیستم صحی کشور شده است. 

پیش از نیز سازمان جهانی بهداشت، از شکنندگی سیستم صحی افغانستان هشدار داده بود، موردی که از سوی طالبان رد شد. 

سازمان جهانی بهداشت، پس از حاکمیت طالبان نیز در بخش‌های مختلف به مردم این کشور، خدمات بهداشتی ارایه می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا