نشست جامعه‌ی مدنی در مورد وضعیت زنان افغانستانی در ناروی

آی‌نور سعیدپور

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، با شماری از فعالان جامعه‌ی مدنی و زنان در اسلو پایتخت ناروی در نشست دو روزه‌ای در مورد مسایل مربوط به افغانستان به‌ویژه وضعیت زنان بحث و گفت‌وگو کرده‌اند.

ریچارد بنت، با نشر پیامی در برگه‌ی از برگزاری این نشست و گفت‌وگو با فعالان حقوق زن خبر داده است.

گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر، گفته است که این نشست دو روزه در اسلو با میزبانی «انجمن تحقیقات حقوق بشر» برگزار شده است.

بنت گفته است که با جامعه‌ی مدنی به‌ویژه افغانستانی‌های مقیم ناروی، جلسه‌های “مثبتی” داشته است.

وی، در مورد این نشست جزییات بیش‌تر نداده و نوشته است که جزییات این بحث به‌زودی توسط Civita Norway در یوتیوب و پادکست منتشر خواهد شد.

آقای بنت هم‌چنان گفته است که فعالان زن افغانستانی در این نشست بار دیگر برای او الهام‌بخش بوده‌‌اند.

انجمن تحقیقات حقوق بشر ناروی با نشر پیامی در برگه‌ی اکس نوشته است که از نشستی با حضور ریچارد بنت، افغانستانی‌ها مقیم ناروی و جامعه‌ی مدنی در اسلو میزبانی کرده است.

این انجمن هم‌چنان نوشته که آقای بنت در این نشست با فعالان جامعه‌ی مدنی افغانستان در مورد مسایل مختلف بحث و گفت‌وگو کرده است. 

به گفته‌ی این انجمن، ریچارد بنت در مورد حقوق زنان و دختران در افغانستان و فرآینده‌های پاسخ‌گویی برای نقض حقوق بشر با فعالان جامعه‌ی مدنی و فعالان حقوق زن گفت‌وگو کرده است.

بر اساس یاداشت انجمن تحقیقات حقوق بشر ناروی، در مورد مسایل دیگر چون تأثیرات زیست محیطی، تاثیرهای جنگ بر کودکان و نسل‌های آینده نیز بحث شده است.

در این خبرنامه آمده است که موضوع‌های بیش‌تر مورد بحث در این نشست، شامل نیاز مستمر به کمک‌های بشردوستانه، افزایش فرصت‌های حفاظتی برای افغانستانی‌های در معرض خطر، نشست آینده‌ی دوحه، گزارش آینده‌ی ریچارد بنت و توصیه برای اجتناب از عادی‌سازی روابط با طالبان بدون تغییر ملموس، نیز بحث شده است.

از سوی دیگر، هم‌زمان با این نشست برخی از فعالان حقوق زن از جمله هدا خموش و مینه رفیق در برابر وزارت امور خارجه‌ی ناروی دست به اعتراض زدند.

این فعالان حقوق زن گفته‌اند که حقوق زنان و دختران در افغانستان به‌گونه‌ی روزافزون نقض می‌شود. آنان از حکومت ناروی خواستند که به‌دلیل نقض حقوق زنان و نهادینه‌سازی سیستم آپارتاید جنسیتی در افغانستان، روابط خود با رژیم طالبان را قطع کند.

این زنان پس از آن دست به اعتراض زده‌اند که شماری از رسانه‌ها گزارش دادند که هیاتی از طالبان نیز در این نشست دعوت شده است. طالبان تاکنون در این مورد اظهار نظری نکرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا