وضعیت زنان در افغانستان؛ موضوع نشست موسسهی جورج تاون
حدیث حبیبیار
موسسهی جورج تاون، از سومین نشست خود تحت عنوان “عقبنشینی زنان افغانستان”، با حضور گزارشگرهای ویژهی سازمان ملل متحد و شماری از فعالان حقوق زن افغانستانی در تبعید خبر داد.
جورج تاون، موسسهی برای زنان، صلح و امنیت (GIWPS)، این نهاد که با تمرکز بر نقش محوری زنان در جلوگیری از درگیری و ایجاد صلح کار میکند، در خبرنامهای در صفحهی اجتماعی اینستاگراماش نگاشته که در یک نشست پیرامون وضعیت زنان و دختران در افغانستان، شماری از فعالان حقوق زن افغانستانی که در تبعید به سر میبرند را گردهم آورده است.
جورج تاون افزود: “فعالان حقوق زن افغانستان که در سال ۲۰۲۱ مجبور به فرار از دست طالبان شدند، گردهم آمدند، تا مهارتهای وکالت خود را تقویت کنند. آنان تلاش دارند که مبارزههای خود را در برابر محدودیتهای روزافزون طالبان علیه زنان و دختران هماهنگ کنند”.
این موسسه میافزاید که در این نشست ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی سازمان ملل، توماس وست نمایندهی ویژهی امریکا در افغانستان، رینا امیری نمایندهی ویژهی امریکا در امور زنان، سیما سمر والی اسبق ولایت بامیان، حبیبه سرابی وزیر مشاوره پیشین ماموریت دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد در نیویورک، اسیلا وردک رئیس پیشین کمسیون مستقل حقوق بشر و شهزاد اکبر، گزارشگر ویژهی وضعیت حقوق بشر در افغانستان حضور داشتند.
در بخش خبرنامهی جورج تاون آمده است که اشتراککنندگان این نشست، هر یک روی وضعیت زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان و محدودیتهای موجود در افغانستان صحبت کردند.
گفتنیست که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، آنان دختران بالاتر از صنف ششم را از حضور در مکتبها منع کردهاند. علاوهبر این آنان حق کار، مشارکت سیاسی، آزادی، حرکت و رفتن به مکانهای عمومی را نیز محدود کردهاند.
این در حالیست که چندی پیش نیز این موسسه توصیه کرده بود که حضور زنان افغانستانی، اقلیتها و گروههای جامعه مدنی در اجتماع ضروری است و گفته بود که آنان از جمله گروههای آسیبپذیز و در معرض خطر اند، باید برایشان فرصت داده شود تا تجربیات، دردها و صدای خود را به گوش جامعهی جهانی و سازمانهای بینالمللی برسانند.