سرمایه‌گذاری روی زنان در افغانستان؛ راهی برای استقلالیت مالی  

آی‌نور سعیدپور

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که در افغانستان زنان و دختران با چالش‌های نامتناسبی از جمله‌ محدودیت‌های طالبان روبه‌رو هستند. این نهاد بر حفظ تمرکز بر سرمایه‌گذرای بر زنان و حمایت از آنان تاکید کرده است. این صندوق افزوده که از سال 2021، بیش از 1.67 میلیون زن را در سراسر افغانستان حمایت کرده است.   

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان، با باز نشر گزارشی نوشته است که سرمایه‌گذاری روی زنان و دختران در افغانستان بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.   

در بخشی از این گزارش آمده است که مردم افغانستان در سال‌های اخیر با مشکل‌های فوق العاده‌ای مواجه بوده‍‌اند. دهه‌ها درگیری همراه با بلایای طبیعی و تأثیرات تغییرات آب‌وهوایی، رنج بسیار زیادی را به همراه داشته است به‌ویژه برای زنان، که حقوق آنان به میزان قابل توجهی تضعیف شده است.  

این صندوق نوشته است که برای رسیدگی به مسایل پیچیده، تلاش دارند که زنان را به عنوان عوامل تغییر مثبت توان‌مند کند. این نهاد تاکید کرده که زنان و دختران افغانستانی با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو هستند و برابری جنسیتی در کار آنان نقش اساسی دارد.   

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان، افزوده که با استفاده از رویکرد «توسط زنان، برای زنان» ابتکارات تحت رهبری زنان را اولویت‌بندی می‌کند و ابزارهای موفقیت را در اختیار آنان قرار می‌دهند. از سال 2021، صندوق بیش از 1.67 میلیون زن را در سراسر افغانستان حمایت کرده است.  

این صندوق، بیش از 90 «خانه بهداشت خانواده» را ایجاد کرده است. کلینیک‌های اجتماعی با کارکنان و قابله‌های محلی که مراقبت‌های بهداشتی ضروری باروری، مادر و کودک را ارایه می‌دهند. این نهاد گفته که دست‌رسی به این خدمات به زنان کنترل بیش‌تری بر سلامت، زندگی و آینده‌‌ی شان می‌دهد.

در بخش از این گزارش آمده است که نرخ باسوادی در میان زنان 23 درصد است که این آمار در روستاهای کشورها حتا کم‌تر نیز می‌باشد. صندوق افزوده که در بخش سواد نیز ارایه‌ی خدمات دارد.   

صندوق، استقلال اقتصادی برای زنان مهم عنوان کرده و گفته که شرکت‌های کوچک و متوسط متعلق به زنان را هدف قرار می‌دهد. دست‌رسی به سرمایه، مهارت‌ها و بازار، زنان کارآفرین را حمایت می‌کند. این نهاد افزوده که بیش از 70 درصد از شرکت‌های کوچک و متوسط تحت حمایت صندوق متعلق به زنان است.  

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان هم‌چنان نوشته که کار سازمان ملل متحد در افغانستان مملو از چالش‌ها، به‌ویژه محدودیت‌هایی‌ست که بر نقش زنان در سازمان‌های غیردولتی محلی و بین المللی (NGO) تأثیر می‌گذارد.   

گفتنی‌ست که طالبان کار زنان در نهادهای دولتی و غیردولتی را ممنوع کرده است. کار زنان حتا در دفترهای سازمان ملل متحد نیز ممنوع می‌باشد. پیش از این نیز نهادهای امدادرسان از ممنوعیت کاری از زنان بر روند امدادرسانی ابراز نگرانی کرده بود.  

در پی ممنوعیت کاری زنان، نهادهای مرتبط به سازمان ملل متحد تلاش دارد که از طریق حمایت از تجارت‌های کوچک به زنان در بخش رشد اقتصادی شان کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا