اعتراض در برلین؛ اقدام عملی جهانی در مورد وضعیت زنان افغانستانی

آی‌نور سعیدپور

شهروندان افغانستان در برلین پایتخت جرمنی، تجمع اعتراضی برگزار کرده و خواستار به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی شدند. آنان هم‌چنان از جامعه‌ی جهانی وسازمان ملل متحد خواسته‌اند که برای تغییرات مثبت در مورد وضعیت زنان و دختران اقدام‌های عملی انجام دهند.

فعالان حقوق بشر و زنان معترض در برلین تجمع اعتراضی برگزار کرده و بر ادامه‌ی فعالیت‌های اعتراضی شان تاکید کردند.

در اعلامیه‌ای که نسخه‌ی از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان رسیده، آمده که این تجمع اعتراضی به‌مناسبت هزار روزه شدن حاکمیت طالبان در افغانستان و سیاست‌های این گروه بر زنان و دختران، برگزار شده است.

در بخشی از این اعلامیه آمده است: “هزار‌ روز از زندانی‌شدن زنان و دختران افغانستانی در زندانی‌های خانگی می‌گذرد. در این مدت زنان از اداره‌های دولتی، مکتب‌ها و دانشگاه، و از کلپ‌های ورزشی تا آرایشگاه‌ها و پارک‌ها محروم شدند”.

این معترضان هم‌چنان تاکید کرده‌اند که طالبان در این مدت انواع “جنایت” ضد حقوق بشری در برابر مردم افغانستان را مرتکب شده‌اند. به گفته‌ی آنان طالبان از آپارتاید جنسیتی تا قتل و کشتار نیروهای امنیتی، نسل‌کشی، کوچ‌های اجباری، نکاح‌های اجباری دختران جوان و زیر سن، و به زندان انداختن مخالفان رژیم شان را سایه‌ی سکوت جامعه‌ی جهانی مرتکب شده‌اند.

در بخش از این اعلامیه آمده است که زنان در این مدت بدون پشتیبانی احزاب، سیاسیت‌مداران، جریان‌های مختلف و حتا جامعه‌ی جهانی به جاده‌های کابل و ولایت‌های مختلف آمده و خواستار رعایت حقوق شان شده‌اند.

عکس:‌ ارسال شده به خبرگزاری بانوان افغانستان

آنان افزوده که زنان در افغانستان به شیوه‌های مختلف صدای اعتراضی بلند کردند؛ اما این اعتراض‌ها بارها از سوی طالبان سرکوب شده و معترضان شکنجه و زندانی شده‌اند.

معترضان از کمک‌های جامعه‌ی جهانی تحت عنوان کمک‌های بشردوستانه نیز انتقاد کرده و گفته‌اند که آنان علاوه بر “سکوت مرگ‌بار”، هفته‌وار بیش از ۴۰ میلیون دالر به حساب طالبان واریز می‌کنند.

در بخشی از اعلامیه آمده است که طرف اعتراض‌های زنان جامعه‌ی جهانی و سازمان ملل متحد است. زنان بارها خواستار رهایی افغانستان از گرو طالبان شدند؛ اما به گفته‌ی آنان جهان در برابر تمام خواسته‌های زنان معترض، “ظلم و استبداد” طالب تکیه به اعلامیه و نشست‌های بی‌نتیجه کرده است.

زنان معترض افزوده که چنین اقدام‌ها “بی‌هوده” است. آنان تاکید کرده که برای تغییرات مثبت در مورد وضعیت زنان و دختران خواستار اقدام‌های عملی و فوری جامعه‌ی جهانی و سازمان ملل متحد استند.

طالبان پس از به‌دست گرفتن قدرت در افغانستان با وضع بیش از ۵۰ فرمان زنان و دختران را محدود کرده و حقوق اساسی شان را از آنان سلب کرده است. سیاست‌های طالبان با واکنش‌های گسترده‌ی جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های بین‌المللی و مردم افغانستان به همراه بوده است.

این گروه اما در مقابل تمام درخواست‌ها بی‌اعتنایی کرده و سیاست‌های شان را در برابر زنان و دختران با گذشت هر روز تشدید کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا