کاهش صدور ویزای استرالیا برای زنان افغانستانی 

لیدا بارز

ایزابل ژو مگوایر، نویسنده‌ی استرالیایی، با ابراز نگرانی از وضع محدودیت‌های روزافزون بر زنان در افغانستان و با انتقاد شدید به فرآیند صدور ویزه‌ی بشر دوستانه‌ی استرالیا به زنان افغانستانی، می‌گوید که با وجود ادعای کشور استرالیا و حمایت سخاوت‌مندی این کشور نسبت به شهروندان افغانستانی، گرفتن ویزا برای زندگی در استرالیا برای زنان افغانستانی تقریباً غیرممکن شده است.

خانم مگوایر، در نوشته‌ی خود که روز جمعه، ۲۱ ثور منتشر شد، نگاشته است که علی‌رغم سختی‌هایی که زنان در افغانستان، در حال حاضر متحمل می‌شوند؛ مسیر بشردوستانه مهاجرت به استرالیا می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای زنان افغانستانی باشد. 

این نویسنده‌ی استرالیایی زن، از کاهش صدور ویزایی کشورش به شهروندان افغانستانی به‌ویژه زنان ابراز نگرانی کرده و اشاره کرده است که برنامه‌ی بشردوستانه‌ی استرالیا به ۲۰ هزار مکان در سال محدود شده است.

خانم مگوایر، در نوشته‌ی تحقیقی و تحلیلی خود از وضعیت بحرانی زنان در افغانستان زیر حاکمیت طالبان، به افزایش محدودیت‌ها و خطرات موجود برای زنان اشاره کرده و از ازدواج‌های زیر سن و محدودیت‌ها در برابر زنان، می‌گوید: «نسلی که روزگاری می‌توانست ستون‌های آینده‌ای افغانستان باشد، اکنون در معرض نابودی قرار گرفته و در پشت درهای بسته گیر افتاده‌اند».

این آموزگار استرالیایی در دانشگاه ملی استرالیا، با انتقاد از دولت این کشور نوشته است که میزان مدارک مورد نیاز برای زنان افغانستانی از سوی کشور استرالیا، به قدری زیاد است که گزینه‌های ویزای غیربشردوستانه برای زنان افغانستانی، تقریباً دست‌نیافتنی شده‌اند.

در همین حال، خانم مگوایر، در صحبت با شماری از دختران در افغانستان و با توجه به وضع محدودیت‌های طالبان بر دختران، گفته است: «محدودیت‌هایی که مانع خروج دختران از خانه یا حضور در دانشگاه‌ها می‌شود، آنان نمی‌توانند نمرات دانشگاهی لازم را برای پشتیبانی از درخواست‌های ویزای دانشجویی کسب کنند».

او در تحلیل خود اظهار کرده است؛ از سال ۲۰۲۱، دختران افغانستانی بالاتر از صنف ششم از ورود به مکتب محروم شده‌اند، زنان از اکثر مشاغل منع شده‌اند، و زنان برای خروج از خانه بدون «محرم» یا سرپرست مرد با محدودیت مواجه شده‌اند. امسال، رژیم طالبان قول داده است که سنگسار را به‌عنوان مجازاتی برای زنانی که به تفسیر آن‌ها از قوانین شریعت پای‌بند نیستند، بازگرداند.

کشور استرالیا، پس از بازگشت طالبان صدور ویزای بشردوستانه به شهروندان افغانستانی را محدود کرده است. این کشور در نزدیک به سه سال اخیر حدود ۱۶۰۰۰ ویزه را برای شهروندان این کشور، اختصاص داده‌اند. 

پس از بازگشت طالبان به قدرت در ۲۰۲۱، وضعیت در افغانستان به‌طور فزاینده‌ی پیچیده‌تر شده است. این گروه محدودیت‌ها برای زنان را به‌طور مداوم تشدید کرده‌اند. شهروندان قادر به صحبت کردن به‌طور آزادانه نیستند و کسانی که جرأت می‌کنند حرف خود را بزنند با تهدید شکنجه روبه‌رو هستند. بسیاری از زنان افغانستانی می‌ترسند که با گذشت زمان، اقداماتی مانند کودک همسری، شکنجه و شیء سازی زنان ممکن است به اقدامات فرهنگی عادی تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا