نگرانی ایالات متحده از کاهش حضور خبرنگاران زن در رسانه‌های افغانستان

لیدا بارز

سخن‌گوی سفارت امریکا برای افغانستان، گفته است که آزار و اذیت خبرنگاران توسط طالبان، به‌طور ناامیدکننده‌ی افزایش یافته، وی هم‌چنین از کاهش حضور خبرنگاران زن در رسانه‌های افغانستان، ابراز نگرانی کرده است.

ماریو کریفو، سخن‌گوی سفارت امریکا برای افغانستان در قطر، هم‌زمان با فرا رسیدن سوم ماه می، روز جهانی مطبوعات، در یک کنفرانس مطبوعاتی از محدودیت دست‌رسی به اطلاعات در افغانستان ابراز نگرانی کرده و در بیانیه‌ای گفته که ممنوعیت کار زنان در حرفه‌ی روزنامه‌نگاری، سبب شده تا فضای کار رسانه‌ای در افغانستان بیش‌از‌پیش به وضعیت ناامید‌کننده‌تری تبدیل شود.

آقای کریفو، هم‌چنین از وضعیت خبرنگاران زن افغانستانی، ابزار نگرانی کرده و اظهار داشت که حضور زنان در رسانه‌های افغانستان نیز کاهش یافته است.

این دیپلمات امریکایی، گفته است: «محیط نظارتی برای رسانه‌ها هم‌چنان مبهم است و دست‌رسی به اطلاعات مربوط به فعالیت‌های دولت محدود شده است».

سخن‌گوی سفارت امریکا برای افغانستان در قطر در بیانیه‌ی خود گفته که ایالات متحده به تعهد خود برای دفاع از آزادی مطبوعات در افغانستان و سراسر جهان ادامه می‌دهد.

از سوی هم بخش زنان سازمان ملل متحد (‌یو‌ان‌ومن)، نیز با بازنشر گزارش خود در مورد فعالیت‌های رسانه‌ای خبرنگاران زن در افغانستان، گفت؛ ۸۰ درصد از زنان خبرنگار در افغانستان به‌دلیل محدودیت‌ها، آزار و اذیت و ارعاب مجبور به توقف کار شده‌اند.

این بخش از سازمان ملل متحد، هم‌چنین اظهار داشت که آنان در روز جهانی آزادی مطبوعات، به حمایت از ابتکارات رسانه‌ای و روزنامه‌نگاران زن که برای پیش‌برد حقوق زنان و برابری جنسیتی تلاش می‌کنند، ادامه می‌دهند.

این در حالی‌ست که پس از تسلط دوباره‌ی طالبان در افغانستان، برخی از رسانه‌‌ها به‌دلیل چالش‌های اقتصادی و محدودیت‌های طالبان بسته شدند و ده‌ها خبرنگار در کشور به‌ویژه خبرنگاران زن وظیفه‌هایشان را از دست دادند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا