روز آزادی مطبوعات؛ نگرانی زنان معترض از وضعیت ‘وخیم’ خبرنگاران زن در افغانستان

لیدا بارز

هم‌زمان با فرا رسیدن سوم ماه می، روز جهانی آزادی مطبوعات، ائتلاف جنبش‌‌های اعتراضی زنان افغانستان، می‌گویند که وضعیت این کشور برای خبرنگاران زن، “وخیم” است زیرا آنان با “ظلم فزاینده‌ی” روبه‌رو هستند.

در روز جهانی آزادی مطبوعات، اعضای یک جنبش اعتراضی موسوم به «ائتلاف جنبش‌‌های اعتراضی زنان افغانستان»، امروز جمعه، سوم ماه می با نشر نوار ویدیویی در برگه‌ی کاربری اکس شان گفته‌اند؛ طالبان خبرنگاران را مجبور می‌کنند تا رژیم خود را سفیدنمایی کنند. اعضای این جنبش وضعیت خبرنگاران زن را وخیم خوانده و هم‌چنین می‌گویند که خبرنگاران در افغانستان با خطر ربودن، شکنجه و کشتار مواجه‌اند.

در همین حال، اعضای ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان در ولایت تخار، از جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های مدافع حقوق ‌بشر می‌خواهند تا به خواست‌های رسانه‌ها و خبرنگاران به‌ویژه خبرنگاران زن، در افغانستان رسیدگی کنند.

این زنان معترض، هم‌چنین با شعارهای متعدد از جمله «رسانه‌های در بند را آزاد کنید» خواستار توقف قتل، ترور و شکنجه‌ی کارکنان رسانه‌ای شده‌اند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد، سوم ماه می را به‌عنوان روز جهانی آزادی مطبوعات یا روز جهانی مطبوعات اعلام کرد. این روز برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آزادی رسانه‌‌ها و یادآوری وظیفه‌ی دولت‌ها برای احترام و حمایت از آزادی بیان در ماده‌ی ۱۹ اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ درج شد.

این روز در حالی فرا می‌رسد که در افغانستان نزدیک به سه سال اخیر، رسانه‌ها تحت سرکوب و سانسور شدید گروه طالبان قرار گرفته‌اند. یک نهاد حقوق بشری موسوم به رواداری نیز با نشر گزارش تحلیلی گفت؛ طالبان به‌طور سیستماتیک حق آزادی بیان و حق دست‌رسی به اطلاعات را محدود کرده و محدودیت‌های غیر قانونی و تبعیض‌آمیزی را بر کار خبرنگاران زن وضع کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا