زنان: طالبان به رسمیتشناخته نشود
آینور سعیدپور
گروهی از زنان معترض، با اشاره به محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران از سوی طالبان، از جامعهی جهانی میخواهند که حاکمیت این گروه را به رسمیت نشناسند.
زنان معترض، عضو “ایتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان” در نوارهای تصویری که در برگهی اکس این جنبش منتشر شده است؛ میگویند که به رسمیتشناسی طالبان از سوی جامعهی جهانی نادیده گرفتن بیش از ۳۰ میلیون جمعیت افغانستان است.
آنان خطاب به جامعهی جهانی تاکید دارند که تعامل و به رسمیتشناسی رژیم طالبان، به معنای تعامل و به رسمیتشناسی “تروریستان” است.
این زنان معترض، همچنان میگویند که طالبان در بیش از دو و نیم سال حاکمیتشان زنان و دختران را به بهانههای مختلف از جامعه حذف کردهاند. آنان افزوده است که طالبان زنان و دختران را به بهانهی حجاب از خیابانها با خودشان میبرند.
گفتنیست که طالبان در ماههای اخیر سال ۱۴۰۲، دختران جوان را از چند ولایت به بهانهی حجاب بازداشت کردند.
اعضای این جنبش اعتراضی همچنان تاکید دارند که زنان اساسیترین حقوق شان که آموزش است، نیز محروماند.
آنان میافزاید که هر دختر حق دارد، در بخواند و آیندهاش را آنگونه که دوست دارد؛ ترسیم کند. این زنان معترض با اشاره به آغاز سومین سال آموزشی بدون حضور دختران، طالبان را “دشمن” آموزش توصیف میکند.
زنان معترض میگویند که دختران حدود یکهزار روز میشود که در ناامیدی بهسر میبرند و آیندهی شان را تاریک میبینند. آنان تاکید دارند که طالبان حتا حق آرزو کردن را از دختران گرفته است.
این اعتراضها در حال صورت میگیرد که طالبان سومین سال آموزشی را نیز بدون حضور دختران آغاز کرد. ادامهی ممنوعیت آموزش دختران با واکنشهای گستردهی داخلی و بینالمللی به همراه است.
شماری از سازمانهای بینالمللی چون سازمان ملل، یوناما، فریدم نو، فمنا، عفو بینالملل، نمایندگی برخی از کشورها چون آلمان و هالند از طالبان خواستند که مکتبهای دخترانه را به روی دختران بازگشایی کند. صداها و خواستهای که از سوی طالبان تاکنون پاسخ داده نشده است.
پیش از این طالبان آموزش و کار زنان و دختران را جز از مسایل داخلی افغانستان عنوان کرده و از جامعهی جهانی خواسته بود که مسایل داخلی این کشور مداخله نکنند.
گفتنیست که طالبان مدعیاند حقوق زنان و دختران را مطابق به شریعت اسلامی تامین کرده است. در حالیکه آنان از ابتداییترین حقوق شان نیز محروم است.
خواست زنان معترض برای عدم به رسمیت شناسی این گروه نیز در حالی مطرح میشود که تاکنون هیچ کشوری حاکمیت این گروه ره به رسمیت شناخته است. اما برخی از کشورها با طالبان تعامل سیاسی و اقتصادی دارد.
مبارزه با تروریزم، ممنوعیت مواد مخدر، تشکیل حکومتفراگیر، رعایت حقوق بشری به ویژه حقوق زنان از پیششرطهای اساسی جامعهی جهانی برای به رسمیت شناسی طالبان گفته میشود. طالبان، اما هیچ یک از این پیششرطها را نمیپذیرفته و آنرا فرمایش عنوان میکنند.