کمک نقدی بخش زنان سازمان ملل به 12 هزار زن افغانستانی
آینور سعیدپور
شعبهی آسیا پاسفیک ادارهی زنان سازمان ملل، گفته است که به 12 هزار زن در هفت ولایت در شمال افغانستان کمکهای نقدی توزیع کرده است. این ادارهی سازمان ملل تاکید کرده زنان سرپرست خانواده به دلیل فرمانهای محدودهی کنندهی طالبان آسیبپذیر استند.
بخش زنان سازمان ملل با نشر گزارشی گفته است که کمکهای نقدی این نهاد به زنان در افغانستان، به آنان کمک میکند که استقلالیت مالی و انعطافپذیری برای وسایل مورد نیاز شان را در زمستان داشته باشند.
این نهاد سازمان ملل، همچنان با اشاره به محدودیتهای موجود بر زنان و دختران در افغانستان نوشته است که آنان به کار و دستمزد دسترسی ندارند و بهطور نامتناسبی از سوءتغذیه و کمخونی رنج میبرند.
به گفتهی بخش زنان سازمان ملل، آنان به 12 هزار زن در یک هزار و 338 خانواده میشود؛ کمک نقدی کرده است. بر اساس آمار این نهاد، از میان دریافت کنندههای این کمک، یک هزار و 225 خانواده تحت سرپرستی زنان بوده است.
در این گزارش آمده است: «زنان سازمان ملل با کمکهای نقدی در 62 ولسوالی در هفت ولایت حمایت کرده است تا آنان بتوانند لباس، سوخت و سایر لوازم را بخرند تا به آنان کمک کند در برابر سرما مقاومت کنند.»
بر اساس گفتهی بخش زنان سازمان ملل، این 12 هزار زن که کمکهای نقدی را دریافت کرده است، شامل زنان بیوه، دارای معلومیت، آوارگان داخلی و مهاجران تازه برگشته از پاکستان، میشوند. «علاوه بر زنان بیوه، زنانی که از کمک دریافت میکنند، افرادی هستند که به حاشیه راندهترین و آسیبپذیرترین هستند، که یک چهارم آنها را زنان دارای معلولیت تشکیل میدهند، یک چهارم آنها آوارگان داخلی و یک چهارم آنان مهاجران افغانستانی هستند که اخیراً از پاکستان اخراج شدهاند.»
بخش زنان سازمان ملل متحد گفته است که کمکهای نقدی به زنان افغانستانی کمک میکند که نیازهای فرزندان شان را برآورده کنند. این کمکها میتواند اعتماد و استقلال زنان را نیز تقویت کند.
در بخش از این گزارش آمده است: «زنان آسیبدیده از بحران همچنین از برنامههای تابآوری سازمان ملل متحد و شرکا بهرهمند میشوند که در عین حمایت از بازماندگان خشونت مبتنی بر جنسیت، توانمندسازی اقتصادی، مهارتهای شغلی و تجاری زنان را تقویت میکند.»
این کمکها در حالی به زنان از سوی سازمان ملل متحد ارایه میشود که زنان در افغانستان با محدودیت اقتصادی مواجه است. طالبان کار آنان را در بسیاری از نهادها ممنوع کرده است.
ممنوعیت کاری زنان از سوی طالبان، آنان را در معرض بسیاری از خشونتهای خانوادگی قرار داده است. پیش از این برنامهی توسعهی سازمان ملل متحد گفته بود که ممنوعیت کاری زنان از شش میلیون تا یک میلیارد دالر آسیب رسانیده است.
از سوی دیگر، امروز برنامهی جهانی غذا نیز با نشر گزارشی از ناامنی غذایی و بحران اقتصادی در افغانستان گفته است که زنان به گونهی نامتناسب متاثر شده است.