فعالان حقوق زن خواستار توجهی جامعهی جهانی به وضعیت منیژه صدیقی شدند
حدیث حبیبیار
شماری از فعالان حقوق زن و خبرنگاران بار دیگر خواستار توجهی جدی سازمان ملل و جامعهی جهانی به وضعیت منیژه صدیقی، فعال حقوق زن و عضو جنبش “خودجوش زنان افغانستان” که نزدیک به هفت ماه میشود در زندان پلچرخی طالبان به سر میبرد، شدند.
گلچهره یفتلی، فعال حقوق زن امروز (۴ حمل) با نشر تصویرهایی از جشن تولد خود در صفحهی اجتماعی اکساش میگوید که امسال سالروز تولد خود را با یاد منیژه صدیقی، تجلیل کرده است.
وی، گفت: “منیژه صدیقی بانوی دلیر و قهرمان دیارم! امروز تولد من بود؛ اما هرگز ما تو را فراموش نکردیم، در مهمترین روز یک انسان که روز تولد اوست به یاد تو بودیم و یک بار دیگر آزادی تو را فریاد زدیم.”
او افزود که منیژه صدیقی، بهخاطر آزادی زنان افغانستان نزدیک به هفته ماه میشود که در زندان پلچرخی گروه طالبان “زیر شکنجه” قرار دارد و هرگز زنان این کشور منیژه صدیقی را فراموش نمیکنند.
بانو یفتلی خطاب به منیژه میگوید: “فکر نکن زنان این سرزمین تو را فراموش کرده اند. بیش از هفت ماه است که در زندان هولناک گروه جاهلیت طالبان، زیر شکنجه بهسر میبری؛ اما این را بدان که تا یکی از آزادیخواهان زنده باشد، برای تو دادخواهی خواهد کرد.”
همزمان با این آزیتا نظیمی، خبرنگار و عضو جنبش “اتحاد همبستگی زنان افغانستان” در یک نوار تصویری که در صفحهی اکس این جنبش نشر شده، با ابراز نگرانی از ممنوعیتهای آموزشی دختران و وضعیت بانو صدیقی، میگوید که سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی هرچه زودتر باید بهخاطر آزادی بیقید و شرط این فعال حقوق زن و پایان محرومیتهای زنان از حقوق اولیه شان اقدامهای جدی را روی دست بگیرند.
وی، میافزاید: “زنان افغانستان برای آزادی و تأمین حقوق خود در برابر عملکردهای گروه طالبان مبارزه میکنند؛ اما همواره از سوی نیروهای امر به معروف طالبان بازداشت و در زندانها مورد شکنجه قرار میگیرند.”
همچنان ویدا ساغری، فعال حقوق زن و یکی دیگر از خبرنگاران نیز در صفحهی اجتماعی اکساش، میگوید که منیژه صدیقی در زندان گروه طالبان تحت “شکنجه و بدرفتاری” قرار دارد.
وی، گفت: “اسارت او بهخاطر آزادی ما زنان، او را در تاریخ زنان این کشور زندهی جاوید ساخته است.”
طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان بارها زنان معترض و مدافعان حقوق بشر را بازداشت و زندانی کردهاند.
منیژه صدیقی فعال حقوق زن، نزدیک به شش ماه پیش، در ۱۷ میزان سال ۱۴۰۲ از سوی طالبان در شهر کابل بهدلیل اعتراض و مطالبهی حقوق زنان، بازداشت شد.
این در حالیست که سازمان عفو بینالملل نیز با ابراز نگرانی از ادامهی بازداشتهای طالبان و خطر شکنجهی منیژه صدیقی در زندان این گروه، با نشر گزارشی گفته بود که این فعال حقوق زن از حق ارتباط با خانواده و دسترسی به وکیل مدافع محروم است.