آموزش حدود یک هزار قابله در افغانستان از سوی یونیسف

آی‌نور سعیدپور

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، گفته است که با حمایت بانک انکشاف آسیایی در سال گذشته حدود یک هزار قابله و کارمندان صحی را در سراسر افغانستان آموزش داده است.

بخش آسیایی یونیسف، با نشر پیامی در برگه‌ی کاربری اکس این سازمان نوشته است در سال ۲۰۲۳، به بیش از ۷.۳ میلیون نفر در افغانستان خدمات بهداشتی و تغذیه‌ای نجات‌بخش ارایه کرده است.

این سازمان هم‌چنان افزوده است که ۹ هزار و ۵۰۰، قابله و کارمند صحی جامعه را در زمینه‌ی سلامت مادران و نوزادان آموزش داده است.

سمین، قابله در یکی از ولایت‌های افغانستان می‌گوید که بیش‌تر زنان با کم‌بود آهن مواجه‌اند و هم‌چنان تغذیه مناسب ندارد.

گفتنی‌ست که پیش‌تر سازمان‌های بشردوستانه از جمله برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل گفته‌ بود که در نتیجه‌ی بحران اقتصادی در افغانستان، زنان، دختران و کودکان به گونه‌ی نامتناسب متاثر شده‌اند. این نهاد سازمان ملل، افغانستان را یکی از سخت‌ترین کشورها برای زن و دختر بودن در جهان عنوان کرده است.

از سوی دیگر، تلاش یونیسف برای آموزش قابله‌ها در حالی صورت می‌گیرد که هنوزهم افغانستان، بالاترین آمار مرگ‌ومیر زنان و کودکان را دارد.

از سوی دیگر، سال گذشته قلندر عباد، وزیر صحت طالبان نیز گفته بود که سیستم بهداشت افغانستان با کم‌بود قابله‌های زن مواجه است.

پیش از این PassBlue، یک رسانه‌ی غیرانتفاعی نیز با نشر گزارشی از افزایش مرگ‌و میر مادران به دلیل عدم دست‌رسی به مرکزهای صحی خبر داده و تاکید کرده بود که طیف گسترده‌ی از عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کنار کم‌بود تجهیزات طبی در شفاخانه‌ها و مرکزهای صحی حیات ماداران را در افغانستان تهدید می‌کند.

نگرانی‌ها از کم‌بود پزشکان و قابله‌های زن در افغانستان، در صورتی مطرح می‌شود که طالبان سومین سال آموزشی را بدون حضور دختران آغاز کرد. از سوی دیگر، دانش‌گاه‌ها نیز در ولایت‌های سردسیر بدون دختران آغاز شد.

ممنوعیت آموزش دختران شامل بخش‌های طبی نیز می‌شود. در حالی‌که طالبان کار زنان در بخش‌های صحی را ممنوع نکرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا