فعالان حقوق زن: تعامل با طالبان، نادیدهگرفتن حقوق بشر است
حدیث حبیبیار
شماری از فعالان حقوق زن میگویند که تعامل جهان با گروه طالبان، نادیدهگرفتن حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران است و از سازمان ملل و جامعهی جهانی میخواهند که بیشتر روی به انزوا کشانیدن گروه طالبان کار کنند.
نها صخره نادری، فعال حقوق زن و مسؤل جنبش “روزنه آزادی زنان افغانستان” در برگهی اجتماعی اکساش میگوید که تا زمانیکه طالبان بر افغانستان حاکم باشند، زنان از حضور در تمام عرصههای زندگی محروم هستند.
وی، افزود: “نهادهای فمینیستی باید بیشتر روی انزوای گروه تروریستی طالبان در حمایت از زنان و دختران کار کنند.”
او همچنان نگاشته که مشکل زنان و دختران افغانستانی تنها بازگشایی مکتبها نیست، بلکه زنان در این کشور حتا از حق سفر محروم و “ممنوعالخروج” هستند.
همزمان با این اعضای “نهادهای جامعهی مدنی” در اسلام آباد پاکستان در یک نوار تصویری به رسانهها میگویند که هر نوع تعامل با گروه طالبان نادیدهگرفتن نقض حقوق بشر در افغانستان است.
آنان همچنان با ابراز نگرانی بیان کردند که در کشور پاکستان نیز فعالان جامعهی مدنی و شماری از فعالان حقوق زن در وضعیت بد امنیتی به سر میبرند و از جامعهی جهانی و سازمان ملل خواستار تأمین امنیت خود شدند.
از زمان روی کار آمدن طالبان و محدودیتهای روزافزون آنان بر زنان فعالان حقوق زن در داخل و خارج از افغانستان همواره در برابر نقض حقوق بشر در افغانستان و تعامل جهان با گروه طالبان، اعتراض میکنند و از سازمان ملل متحد میخواهند که تحت هیچ شرایطی نباید با این گروه تعامل صورت گیرد.
این در حالیست که چندی پیش هیدر بار، مسوول بخش زنان دیدهبان حقوق بشر نیز با انتقاد از تعامل کشورها با طالبان گفته بود که با وجود نقض صریح حقوق بشر بهویژه حقوق زنان توسط طالبان در افغانستان، باز هم کشورها به تعاملشان با این گروه افزایش دادهاند.