رییس یوناما بار دیگر خواستار لغو محدودهای طالبان بر زنان شد

آی‌نور سعیدپور

رزا اوتنبایوا، نماینده‌ ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان و رییس یوناما در نشست شواری حقوق بشر بار دیگر از طالبان خواست، محدودیت‌های که حقوق زنان را نقض می‌کند، لغو کنند.

خانم اوتنبایوا شام روز (چهارشنبه، ۱۶ حوت) به وقت افغانستان، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، از پیامدهای محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران افغانستانی هشدار داده و گفت که ادامه‌ی این وضعیت آسیب‌های بیش‌تر وارد می‌کند.

نماینده ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل در جمع سفیران در شورای امنیت هم‌چنان گفته است که دست‌گیری خودسرانه‌ی اخیر زنان و دختران افغانستانی به بهانه‌ی بدحجابی تأثیر وحشت‌ناکی در میان جمعیت گسترده‌تر زنان گذاشته است.

به گفته‌ی خانم اوتنبایوا پس از این اقدام طالبان بسیاری از زنان و دختران از بیرون شدن از خانه‌ی شان و حضور در اجتماع می‌ترسند. 

گفتنی‌ست که طالبان در ماه‌های جدی و دلو سال جاری، در برخی از ولایت‌های کشور شماری دختران جوان را عمدا از منطقه‌های هزاره‌نشین و تاجیک نشین به بهانه‌ی بدحجابی بازداشت کردند. این اقدام طالبان با واکنش‌های گسترده‌ی داخلی و بین‌المللی به همراه بود. از سوی دیگر با بازداشت دختران به دلیل پوشش شان محدودیت‌های موجود بر زنان بیش‌تر از پیش تشدید شده و بسیاری از خانواده‌ها از ترس بازداشت شدن دختران شان به آنان اجازه‌ی بیرون شدن از خانه را نمی‌دهند.

رییس یوناما در بخش از سخنانش به ممنوعیت‌های آموزش و کار زنان نیز اشاره کرده و گفته‌است که آنان از این جهت آسیب‌های فراوان روانی، جسمی و معیشتی دیده‌اند.

طالبان پس به دست گرفتن قدرت کار زنان در بسیاری از بخش‌ها را ممنوع کرده است. این گروه حتا کار زنان در دفترهای سازمان ملل متحد را نیز ممنوع کرده اند.

پبش از این برنامه‌ی توسعه‌ی سازمان ملل نیز از پیامدهای منفی ممنوعیت کار زنان بر اقتصاد افغانستان هشدار داده بود. این نهاد ممنوعیت کار زنان را یکی از عامل‌های بحران اقتصادی در افغانستان عنوان کرده و گفته بود که این روند از شش میلیون تا یک میلیارد دالر به اقتصاد افغانستان آسیب وارد کرده است.

رزا اوتنبایوا تأکید کرد که شرایط برای ادغام مجدد افغا‌نستان در جامعه‌ی بین‌المللی، باید منعکس‌کننده‌ی انتظارات مردم این کشور، به‌ویژه احترام کامل به حقوق زنان‌ و دختران، جوامع قومی و مذهبی و نیاز به فرصت‌های اقتصادی بیش‌تر باشد.

او گفت که درست است که امنیت روزمره برای میلیون‌ها نفر پس از تسلط طالبان بهبود یافته است، اما این به قیمت گزافی به دست آمده است.

خانم اوتنبایوا در این نشست هم‌چنین گفت که آنان آمادگی برای برگزاری سومین نشست دوحه را آغاز می‌کنند.

در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان نیز گزارش سه ماهه‌ی خود را ارایه کرد‌.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که محدودیت‌ها علیه زنان و دختران از سوی طالبان تشدید شده و قتل‌های فراقانونی و بازداشت‌های خودسرانه‌‌ی مقام‌ها ‌و نظامیان پیشین ادامه دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا