آمریکا: حذف زنان میلیون‌ها دالر به اقتصاد افغانستان آسیب می‌زند

حدیث حبیب‌یار

معاون نماینده‌ی آمریکا در سازمان ملل متحد می‌گوید که واشنگتن از زنان افغانستانی حمایت می‌کند تا روزی بتوانند در جامعه مشارکت کامل داشته باشند و این مشارکت زنان می‌تواند میلیون‌ها دالر به اقتصاد افغانستان سود برساند.

رابرت وود، معاون نماینده‌ی امریکا در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (۶ مارچ) در جلسه‌ی ویژه‌ی شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان، گفت که حذف زنان میلیون‌ها دالر به اقتصاد افغانستان آسیب می‌زند؛ اما طالبان هم‌چنان حقوق زنان و دختران را نادیده می‌گیرد و دست‌رسی دختران را به آموزش محدود می‌کند.

آقای وود در سخن‌رانی اش از محدودیت‌های وضع شده بر کار زنان و تحمیل حجاب مورد نظر این گروه به عنوان ابزاری برای حذف زنان از عرصه اجتماعی یاد کرد.

رابرت وود در این نشست گفت که بر بنیاد بررسی‌ها، ۸۵ درصد مردم افغانستان معتقدند که باید زنان دست‌رسی یکسان به تحصیل داشته باشند. او افزود که حضور زنان کمک می‌کند تا جامعه‌ی افغانستان توان بیش‌تری پیدا کند و اشتغال زنان برای اقتصاد افغانستان بیش از یک میلیارد دالر نفع برساند.

معاون نماینده‌ی امریکا در سازمان ملل ضمن حمایت از فعالیت یوناما در افغانستان گفت که از تعیین فرستاده ویژه سازمان ملل برای افغانستان پشتیبانی می‌کنند.

او بر تهیه یک نقشه‌راه برای ملزم کردن طالبان به پیروی از تعهدات بین‌المللی افغانستان و هم‌چنین رعایت شرایط عادی‌سازی روابط جهان با این گروه تاکید کرد.

روچیرا کامبوج، نماینده‌ی هند در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت درباره‌ی افغانستان، گفت که هند نیز مانند دیگر کشورها از طالبان می‌خواهد مبارزه با گروه‌های تروریستی، تشکیل حکومت فراگیر و رعایت حقوق زنان را جدی بگیرد.

نماینده‌ی هند افزود که در حال حاضر کشورش به یک هزار دانشجوی افغانستانی به‌شمول ۳۰۰ زن، زمینه‌ی آموزش آنلاین را مهیا کرده است.

خانم کامبوج تاکید کرد که اولویت هند در افغانستان مبارزه با تروریسم، تشکیل حکومت فراگیر، رعایت حقوق زنان، کودکان و اقلیت‌ها، مبارزه با مواد مخدر و اولویت‌دهی به کمک‌های بشردوستانه برای بهبود وضعیت مردم افغانستان است.

روچیرا کامبوج، از کشورها خواست که از توجه خود به افغانستان نکاهند.

شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه نشستی علنی درباره‌ی افغانستان برگزار کرد که در آن نماینده‌ی دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان گزارش انتقادی خود را از وضعیت افغانستان ارائه کرد.

نشست شورای امنیت یکی از ارکان سازمان ملل متحد است که وظیفهٔ پاسداری از امنیت و صلح بین‌المللی را به عهده دارد.

این نشست در حالی برگزار شده است که زنان و دختران در افغانستان نزدیک به سه سال می‌شود به‌خاطر صلح، امنیت و حقوق شان علیه گروه طالبان در این کشور مبارزه می‌کنند و بیش از ۵۰ فرمان برای سلب حقوق آنان از سوی این گروه صادر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا