آغاز نخستین دور آموزش گرافیک ویژه دختران

گزارشگر: مرضیه حسینی

دوره یک‌ساله آموزش گرافیک، ویژه دختران  برای نخستین بار در هرات برگزار شده است.

مسوولان آموزشگاه هدف از ایجاد این دوره آموزشی را بالا بردن توانایی‌های زنان در عرصه کارهای کامپیوتری و مهیا ساختن زمینه کار و کسب در آمد این قشر در هرات عنوان می‌کنند.

حسیب رسا، مسوول این آموزشگاه می‌گوید:”هدف از ایجاد این دوره آموزشی بیشتر انگیزه دادن دختران به برنامه‌های کدنویسی، طراحی بازی‌های کامپیوتری و ساختن برنامه‌ها برای گوشی‌های همراه می‌باشد.”

او می‌گوید:” تمام برنامه‌های گرافیکی به شکل تخصصی و پیشرفته برای بیش از 60 بانو در این آموزشگاه برای اولین بار در هرات تدریس می‌شود.”

بنا به گفته‌های وی زمانی که برنامه‌ی برای گوشی همراه یا بازی کامپیوتری طراحی می‌شود، گرافیست نیاز است تا شخصیت‌های بازی را طراحی کرده و بازی‌های کامپیوتری بسازند.

آموزگاران نیز بر این باوراند که دختران توانایی و استعداد لازم را در فراگیری این برنامه آموزشی داشته و علاقه‌ی زیادی را از خود نشان می‌دهند.

حبیب الله فراهی، یکتن از آموزگاران این آموزشگاه چنین می‌گوید:” علاقه‌مندی دختران در یادگیری گرافیک فوق العاده است. دختران بسیار لایقی اند که هر کدام در ذهن خود آرزوهای بزرگی را دارند.”

او همچنان افزود:” چون دختران در کار ترسیم، طراحی، سلیقه و هنر نقاشی بهتر هستند یک پله از پسران در گرافیک دست بالاتری دارند و نیاز است تا دختران به شکل حرفه‌یی و تخصصی این مهارت را فرا بگیرند.”

بنا به گفته‌های این آموزگار با فراگیری این دوره آموزشی فرصت‌های کاری بهتری برای دختران مهیا می‌شود.

این در حالیست که بسیاری از این بانوان هدف و انگیزه‌شان را برای پیش برد این دوره آموزشی کسب در آمد خوب در آینده‌شان عنوان می‌کنند.

سمیرا انصاری، می‌گوید:” علاقه زیادی به طراحی، نقاشی و دیزاین داشتم و همین هم سبب شد تا به صنف گرافیک شرکت کنم.”

او می‌گوید:” دنیا، دنیای تکنولوژی است و هر چیزی بر پایه تکنالوژی به پیش می‌رود و من موفقیت‌ام را در یادگیری گرافیک می‌بینم و مطمن هستم که موفق می‌شوم.”

بنا به گفته‌های وی از گرافیک نباید هراسید، بلکه باید جهت یادگیری این رشته تلاش کرد و به مردان هم نشان داد که زنان ضعیف نیستند و می‌توانند در هر عرصه‌یی مهارت کسب کنند.

به مانند سمیرا، بسیاری ازدختران بر این باوراند که یادگیری گرافیک نیاز اساسی برای دختران به شمار می‌رود.

فرحناز عثمانی، که دربخش گرافیک دانشکده هنرهای زیبا درس می‌خواند چنین می‌گوید:” می‌خواهم گرافیک را به شکل حرفه‌یی یاد بگیرم و به همین دلیل هم نخواستم تنها به دانشگاه بسنده کنم.”

او در ادامه افزود:” از طریق این مهارت می‌توانم در آینده صاحب کار بهتری باشم و در آمد بالایی برای خود و خانواده‌ام داشته باشم.”

بنا به گفته‌های وی این دوره آموزشی فرصت طلایی برای دختران است که همه باید از آن استفاده کنند.

این دوره آموزشی بعداز  برگزاری آزمون ورودی برای بیش از 100 نفر متقاضی در هرات صورت گرفته که از این میان بیش از 60 نفر شامل این دوره آموزشی شدند.

این آموزشگاه  برای اولین بار توسط فرشته فروغ  اولین زن برنامه نویس افغانستانی در سال 2015 میلادی تحت نام Code To Inspire در هرات جهت یادگیری و علاقه بانوان به رشته کامپیوتر ساینس و کد نویسی بنیان گذاری شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا