نصیراحمد اندیشه: وضعیت حقوق بشری در افغانستان روزبه‌روز وخیم‌تر می‌شود

آی‌نور سعیدپور

نصیر اندیشه، نماینده‌ی افغانستان در ژنو در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفته است که مردم افغانستان از این شورا می‌خواهند که مطابق به اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر از حقوق زنان و دختران افغانستانی دفاع کنند.

آقای اندیشه، روز (پنج‌شنبه، دهم حوت) در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که در مورد وضعیت افغانستان برگزار شده بود گفته است که کشورهای عضو سازمان ملل نقض حقوق بشر و قانون‌های بین‌المللی در افغانستان را نادیده نگیرند و به‌سوی به رسمیت‌شناختن طالبان حرکت نکنند.

نماینده‌ی افغانستان در ژنو هم‌چنان گفته است که در مورد رسیدن به صلح و رعایت حقوق بشری مردم افغانستان یک اجماع جهانی وجود دارد؛ اما هنوز گام جدی در این راستا برداشته نشده است.

نصیراحمد اندیشه از جهان خواسته‌ است که گام‌های جدی‌تری را در راستای بهبود این وضعیت و کمک به کسانی‌که در معرض خطر اند، بردارد.

آقای ندیشه هم‌چنان می‌گوید که شورای حقوق بشر باید به مکانیزم‌های اجرایی عدالت و برقراری حقوق بنیادی حقوق مردم و زنان افغانستان توجه کند. 

نماینده‌ی دایمی افغانستان در ژنو، هم‌چنان در بخش از سخنان خود در جلسه‌ی شواری حقوق بشر می‌گوید که وضعیت حقوق بشری در افغانستان رو به وخامت است و این وضعیت مردم افغانستان را متاثر کرده است.

کشورهای عضو شورای حقوق بشر در نشست روز پن‌جشنبه از ارزیابی گزارش‌گر ویژه‌ی سازمان ملل از وضعیت حقوق بشری افغانستان حمایت کردند. در این گزارش، نقض گسترده‌ی حقوق و آزادی‌های مردم، به ویژه زنان و اقلیت‌های قومی وخیم توصیف شده است.

ریچارد بنت، نیز در گزارش جدیداش در این شورا، وضعیت حقوق بشری در افغانستان را وخیم توصیف کرد.

گفتنی‌ست که طالبان پس از به دست گرفتن قدرت در افغانستان، آزادی‌های مدنی و اجتماعی شهروندان کشور به ویژه زنان را محدود کرده است. این گروه آزادی بیان را محدود، بر پوشش، آزادی حرکت تمامی شهروندان نظارت می‌کنند.

رژیم طالبان با صدور بیش از ۵۰ فرمان حقوق اساسی و بنیادی زنان را سلب کرده و به نهادینه‌سازی “آپارتاید جنسیتی” و نقض حقوق بشری متهم است.

طالبان، اما تمامی گزارش‌ها را رد کرده و هم‌چنان مدعی است که حقوق زنان را مطابق به شریعت اسلامی تامین کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا