میترا مهران، خواستار توجه‌ی جهان به وضعیت زنان افغانستان شد

لیدا بارز

میترا مهران، مدافع حقوق زن می‌گوید که وضعیت افغانستان، پیش‌رفت‌های چندین نسل از زنان، را به عقب انداخته است. 

میترا مهربان، نماینده‌ی زنان افغانستان در نشست دوحه و فعال حقوق زن، هم‌زمان با فرا رسیدن ماه مارچ (تاریخ_زنان) با نشر پیامی در برگه‌ی اجتماعی اکس خود نگاشته است که زنان افغانستان چندین نسل نبردهای سختی را برای عدالت جنسیتی داشته‌اند که وضعیت فعلی این کشور، این پیش‌رفت‌ها را به عقب انداخته است. 

این مدافع حقوق زن، هم‌چنین خواستار توجه به زنان افغانستان شده است. و گفته است: «در همبستگی با ما [زنان افغانستانی] بایستیم، ما باید با هم برای حقوق همه مبارزه کنیم.»

از سوی هم، ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در گزارش تازه‌ی خود گفته است که وضعیت حقوق بشری در افغانستان رو به وخامت است.

آقای بنت، در اخرین روز ماه فبروری، در پنجاه و پنجمین جلسه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل، گزارش جدیداش ر در مورد وضعیت حقوق از افغانستان را ارایه کرد.

در این گزارش از کشورهای عضو کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان دارای اختیار هستند؛ خواسته شده که در دیوان بین‌المللی دادگستری به دلیل عدم رعایت کنوانسیون، پرونده‌ای را علیه افغانستان آغاز کنند. 

به باور بنت، طالبان سیستمی را ایجاد کرده که در آن تبعیض، جداسازی، سرکوب و طرد زنان و دختران نهادینه شده است. 

ریچارد بنت با اشاره به وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان افزوده است که آزار و اذیت بر اساس جنسیت در اساس‌نامه‌ی رم جنایت علیه بشریت است. 

طالبان پس از روی‌کار آمدن مجدد در اگوست ۲۰۲۱، به نقض آشکار حقوق بشر و حقوق زنان متهم اند. این گروه زنان را از تمامی حقوق اولیه‌ی شان محروم کرده‌اند. اقداماتی که با واکنش‌های تند نهادهای حقوق بشری و مدافعال حقوق بشر‌ و زنان، به‌همراه بوده است. تاکنون، شورای امنیت سازمان ملل متحد چندین نشستی را برای رسیدگی به وضعیت افغانستان، به‌ویژه زنان برگزار کرده است. 

این سازمان قرار است نماینده‌ی ویژه‌ی را برای رسیدگی به وضعیت افغانستان طی روزهای آینده معرفی کند. 

اما طالبان با رد هرگونه موارد و گزارش در پیوند به نقض حقوق بشر و حقوق زنان گفته‌اند که جهان برای آنان «پروپاگندا» می‌سازد و گزارش‌های این نهادها «واقعیت» ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا