مجاهد، گزارش ریچارد بنت از وخامت وضعیت حقوق بشری را رد کرد

حدیث حبیب‌یار

سخن‌گوی گروه طالبان گزارش اخیر ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، درباره‌ی وضعیت حقوق بشری در این کشور را تبلیغات سیاسی «پروپاگندا» خواند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی گروه طالبان در واکنش به این گزارش در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش نوشت: «نسبت به قبل مردان و زنان افغانستان به مراتب مصئونیت فزیکی، مالی و روحی دارند و کسی نمی‌تواند برحق کسی تجاوز کند.»

آقای مجاهد در حالی که همه‌ی زنان از حق کار آموزش و تحصیل در افغانستان محروم اند، نگاشته است که مردم افغانستان صاحب حق خود استند و در امنیت کامل به سر می‌برند. «هر فرد افغانستان صاحب حق شرعی خود هست، و در امنیت کلی به سر می‌برد.»

ریچارد بنت، روز پنجشنبه ۱۰ حوت، در پنجاه و پنجمین جلسه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل، گزارش جدید خود را ارائه کرد و گفت که وضعیت حقوق بشری در افغانستان رو به وخامت رفته است. این گزارش او یک دوره شش ماهه را از اول سپتامبر تا ۳۱ جنوری شامل است.

گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر هم‌چنان گفته است که کشورهای عضو کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان دارای اختیار هستند که در دیوان بین‌المللی دادگستری به دلیل عدم رعایت کنوانسیون، پرونده‌ای را علیه افغانستان آغاز کنند. آقای بنت می‌گوید که وی کشورهای عضو را تشویق می‌کند که این مسیر قانونی را برای به چالش کشیدن این نقض‌ها در نظر بگیرند.

به گفته‌ی بنت، طالبان سیستمی را ایجاد کرده که در آن تبعیض، جداسازی، سرکوب و طرد زنان و دختران نهادینه شده است.

ریچارد بنت با اشاره به وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان افزوده است که آزار و اذیت بر اساس جنسیت در اساس‌نامه‌ی رم جنایت علیه بشریت است.

وی، گفت که ممکن است رفتار طالبان با زنان بیش‌تر به عنوان «آپارتاید جنسیتی» توصیف شود. آقای بنت افزوده است که طالبان با تبعیض سیستماتیک به قصد تحت سلطه‌ی کامل زنان و دختران حکومت می‌کنند.

به گفته‌ی بنت مهم است که طالبان را در قبال سیاست‌ها و اقدام‌های شان در برابر زنان  پاسخ‌گو شود.

گزارش‌گر ویژه‌ی حقوق بشر در گزارش جدید خود بیان کرده است که به‌رسمیت‌شناسی بین‌المللی طالبان یکی بزرگ‌ترین عامل‌های استرس‌زا برای زنان و دختران است.

در بخشی از این گزارش آمده است که زنان در افغانستان از سهم خود در زمینه‌ی توسعه‌ی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی محروم استند.

ریچارد بنت، در گزارش جدید خود از وضعیت حقوق بشری در افغانستان به بازداشت‌های اخیر دختران به بهانه‌ی “بدحجابی” از سوی طالبان نیز اشاره کرد.

به گفته‌ی آقای بنت بازداشت‌های خودسرانه از سوی طالبان آشکارا حق زنان و دختران برای حفظ حریم خصوصی و ابراز وجود را نقض می‌کند و عاملیت آنان را نیز بیش‌تر محدود می‌کند.

او، بیان کرده است که طالبان هم‌چنان هیچ صدای مخالفی را تحمل نمی‌کنند و به طور خودسرانه مدافعان آموزش، زنان مدافع حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و هنرمندان را دست‌گیر کرده اند.

این در حالی‌ست که طالبان از زمان روی کار آمدن‌شان در آگست ۲۰۲۱ بیش از ۵۰ فرمان محدود کننده بر زنان صادر کرده‌اند و افغانستان تنها کشوری‌ست که زنان از حق آموزش محروم استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا