بنیانگذار کمپ مادر: زنان افغانستان زندگی رنجآوری را تجربه میکنند
حدیث حبیبیار
لیلا حیدری، فعال حقوق زن که به تازگی از افغانستان به هالند رفته است، میگوید که زنان با محدودیتهای طالبان زندگی رنجآوری را تجربه میکنند و رنج این زنان منبع درآمد بسیاریها در داخل و خارج از افغانستان شده است.
لیلا حیدری، بنیانگذار «کمپ معتادان مادر» و فعال حقوق زن روز چهارشنبه، نهم حوت، در صفحه کاربری اکس خود نوشت که سه روز پیش افغانستان را ترک کرده و به هلند رفته است. او میگوید که اکنون زنان افغانستان رنج زیادی را تجربه میکنند و افراد زیادی از این وضعیت استفاده کرده و درآمد هنگفتی دارند.
این فعال حقوق زن که سالها برای برگرداندن معتادان به زندگی عادی تلاش کرد، نوشته است که افراد کمی در داخل و خارج از کشور حاضر به کار صادقانه و سرمایهگذاری برای زنان و دختران افغانستان هستند.
او، میافزاید: «افغانستان واقعا به تاریکترین دوران خود بازگشته است. مردم به هزار شکل شکنجه میشوند. مردم برای زنده ماندن میجنگند و امید برای زندگی بهتر در این کشور مرده است.»
اکنون خانم حیدری اعلام نموده که پس از سه سال «کار طاقتفرسا» در افغانستان تحت کنترل طالبان، به هلند مهاجرت کرده است. وی نوشته است که با چالشهای عظیمی در این دوره حضورش در افغانستان مواجه بوده و این «سه سال سکوت و حبس دردناک» را سختترین دوران زندگی خود توصیف کرده است.
بانو حیدری، بعد از بنیانگذاری «کمپ مادر» برای بازگشت معتادین زن به زندگی عادی شان، رستورانی تحت نام “تاج بیگم” نیز برای تامین مصرفهای اين معتادین ایجاد کرده بود.
با محدودیتهای گستردهای طالبان بر زندگی آموزشی، شغلی و اجتماعی زنان، فعالان و کارآفرینهای زیادی مجبور به ترک کشور شدهاند.
طالبان با گذشت بیشتر از دو سال بر افغانستان، دختران را از آموزش در مقطع بالاتر از صنف ششم منع کرده و درهای دانشگاهها را نیز به روی زنان و دختران بسته اند. همواره زنان در مقابل این محدودیتهای طالبان مبارزه و صدا بلند میکنند، تا از این رنج طولانی مدت رهایی یابند.