حمایت وزیر خارجه‌ی امریکا از آموزش و کار زنان افغانستانی

لیدا بارز

وزیر خارجه‌ی امریکا در نشست «ابتکار توان‌مندسازی اقتصادی زنان افغانستان» دستورهای طالبان برای وضع محدودیت‌ها علیه زنان را خلاف خواست مردم افغانستان دانست و گفت که واشنگتن در حمایت از زنان در این کشور ادامه می‌دهد. 

وزارت خارجه‌ی امریکا، نشستی را برای حمایت از زنان افغانستان تحت نام «ابتکار توان‌مندسازی زنان افغانستان»، حمایت از آموزش و استراتژی‌های سرمایه‌گذاری برای آنان، برگزار کرد. در این نشست، بلینکن گفت به‌رغم محدودیت‌های طالبان، زنان و دختران افغانستانی، ‘عطش شدیدی’ برای آموزش و کار وجود دارند.

این نشست روز سه‌شنبه، ۸ حوت، در مقر وزارت خارجه‌ی امریکا در واشنگتن با حضور شماری از مقام‌های وزارت خارجه‌ی امریکا از جمله رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور زنان افغانستان و شماری از فعالان زن افغانستانی، برگزار شد.

انتونی بلینکن در این نشست گفت که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۵ درصد مردم افغانستان به این باور‌ند که زنان دست‌رسی برابر به آموزش داشته باشند. 

به گفته‌ی او، چالش‌های فوق‌العاده پیش‌روی امریکا در افغانستان وجود دارد. این در حالی است که طالبان در جریان بیش از دو سال گذشته ده‌ها فرمان منع‌کننده‌ای علیه زنان و دختران صادر کرده‌اند که باعث حذف کامل آنان از جامعه شده است. براساس گزارش‌های متعدد، محرومیت از کار و آموزش زنان، ازدواج‌های اجباری و زیر سن دختران را در افغانستان افزایش داده است.

با این حال، وزیر خارجه‌ی امریکا حذف زنان از بدنه اقتصاد افغانستان را به زیان این کشور دانست و این اقدام طالبان را مانعی برای توسعه‌ی پایدار افغانستان تلقی کرد. او افزود که بیش از ۷۰ کشور آسیایی، اروپایی و امریکایی در بیانیه‌ای مشترک خواستند که قدم‌های معنی‌داری برای زنان برداشته شود.

این مقام امریکایی افزود؛ چالش‌های فوق‌‌العاده‌ی پیش‌روی امریکا در افغانستان وجود دارد. او این نشست را نوری در تاریکی برای زنان افغانستان توصیف کرده که در حال تابیدن است. وزیر خارجه امریکا افزوده است که هدف اساسی این ابتکار، توان‌مندسازی اقتصادی زنان در افغانستان است. به گفته‌ی او، این برنامه برای زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان و آنانی‌که این کشور را ترک کرده‌اند، کمک می‌کند تا مهارت‌ها و فرصت‌های شغلی خود را تقویت کنند.

به گفته‌ی بلینکن در این نشست، امریکا و کشورهای دیگر از حقوق زنان افغانستانی، حمایت می‌کنند و به این منظور برنامه‌ی ابتکار توان‌مندسازی زنان را در چارچوب سه هدف راه‌اندازی کرده است.

آموزش آنلاین برای زنان و دختران افغانستانی، اعطای بورسیه‌های تحصیلی و شبکه‌سازی‌ برای ارتباط زنان افغان با کارآفرینان از جمله برنامه‌هایی اند که برای توان‌مندسازی اقتصادی زنان اجرا می‌شوند.

به باور آقای بلینکن، این ائتلاف برای زنان افغانستانی کمک می‌کند تا ضمن اشتغال‌زایی، تجارت و کسب‌وکارهای خود را راه‌اندازی کرده و توسعه دهند.

از سوی هم، رینا امیری نیز در نشست وزارت خارجه‌ی امریکا حضور داشت و وی  از مقاومت این کشور در برابر تبعیض و محرومیت یاد کرد. امیری گفت ممنوعیت‌های زیادی در برابر زنان افغانستان است، اما آنان تلاش دارند به حقوق خود دست یابند.

نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا  برای زنان و حقوق بشر در افغانستان تاکید کرده که زنان در این کشور به کمک نیاز دارند و دوست ندارند به آنان به ‘چشم قربانی’ دیده شود. او افزوده که زنان در افغانستان از جامعه‌ی جهانی می‌خواهند که برای رسیدن به حقوق‌شان آنان را کمک کند.

نشست‌ها در مورد افغانستان در حالی برگزار می‌شود که طالبان پس از روی کار آمدن شان در آگوست ۲۰۲۱، محدودیت‌های گسترده‌ای را بر کار زنان و آموزش دختران وضع کرده‌اند. طی فرمان‌های متعدد طالبان، زنان به‌طور عموم خانه نشین شده‌اند که با فشارهای روحی و روانی زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. جامعه‌ی جهانی و سازمان ملل متحد بارهای خواستار لغو دستورهای محدودکننده‌ای طالبان بر زنان شدند. امأ طالبان بی توجه به درخواست‌های جامعه‌ی بین‌المللی بر تطبیق آنچه این گروه «شریعت» می‌دانند، ادامه داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا