رینا امیری خواستار توجه‌ جهان به مبارزه‌ی زنان افغانستانی شد 

لیدا بارز

رینا امیری در نشست وزارت خارجه‌ی امریکا از مقاومت این کشور در برابر تبعیض و محرومیت یاد کرد. امیری گفت ممنوعیت‌های زیادی در برابر زنان افغانستان است، اما آنان تلاش دارند به حقوق خود دست یابند.

نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا  برای زنان و حقوق بشر در افغانستان تاکید کرده که زنان در این کشور به کمک نیاز دارند و دوست ندارند به آنان به ‘چشم قربانی’ دیده شود. او افزوده که زنان در افغانستان از جامعه‌ی جهانی می‌خواهند که برای رسیدن به حقوق‌شان آنان را کمک کند.

وزارت خارجه‌ی امریکا، نشستی را روز سه‌شنبه، ۸ حوت، در واشنگتن با حضور شماری از مقام‌های وزارت خارجه‌ی امریکا از جمله رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور زنان افغانستان و شماری از فعالان زن افغانستان در مقر این وزارت برگزار کرد.

این نشست تحت نام «ابتکار توان‌مندسازی اقتصادی زنان افغانستان» در دفاع از زنان افغانستان، برگزار شد.

‏خانم امیری در این نشست هم‌چنین گفت که به خلاقیت، عزم و پشت‌کار زنان و دختران افغانستان باید توجه شود. او افزوده است: «زنان افغانستان، می‌خواهند که ما مبارزه‌ای شان را درک کنیم و به مقاومت آنان توجه کنیم.»

نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان در سخن‌رانی خود از اشتراک‌کننده‌گان خواسته که درک کنند زنان در افغانستان، چگونه با موانع پیش‌روی‌شان مبارزه می‌کنند. 

این نشست در حالی برگزار شد که یک روز قبل، دو-سوم از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، در یک بیانیه‌ای مشترک گفته‌اند که آنان تبعیض جنسیتی و ستم سیستماتیک طالبان بر زنان و دختران در افغانستان را محکوم می‌کنند. آنان هم‌چنان از طالبان خواسته‌اند که تمام سیاست‌ها و فرمان‌های که باعث سرکوب زنان و دختران می‌شود، را فورا لغو کنند.

این کشورها با نشر بیانیه‌ای نگاشته است که آنان تعهد قوی خودشان را برای پیش‌برد حقوق و منافع زنان و دختران در افغانستان تایید می‌کنند.

اعمال محدودیت‌های گسترده‌ی طالبان بر زنان، مشکلات فراوانی برای دختران به‌وجود آورده است. پس از آن‌که این گروه دختران و زنان را از همه حقوق انسانی‌شان محروم و خانه‌نشین ساختند، اکنون بستر «فروش و ازدواج‌های اجباری و زیرسن» دختران در کشور به‌‌شدت افزایش یافته است.»

در تازه‌ترین موارد از خشونت طالبان علیه زنان، نهاد همیاری در بیانیه‌ای گفت که این گروه به‌تازه‌گی منیژه صدیقی، یکی از زنان معترض و عضو جنبش خودجوش زنان را به‌بهانه‌ی آتش زدن عکس ملا هبت‌الله به دو سال حبس محکوم کرده‌ است.

اقدام‌های سرکوب‌گرایانه و ضد زن طالبان، از سوی جامعه‌ی جهانی، نهادهای حامی حقوق زنان از جمله عفو بین‌الملل و مدافعین حقوق زنان به شدت محکوم می‌شود. امأ طالبان علی‌رغم این محکومیت‌ها، به سرکوب‌های زنان ادامه داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا