از استقبال اعلامیهی وزیران خارجهی ۱۲ کشور توسط ریچارد بنت، تا مخالفت طالبان
آینور سعیدپور
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان از اعلامیهای وزیران خارجهی ۱۲ کشور در مورد افغانستان استقبال کرد.
آقای بنت، ناوقت روز (یکشنبه، ۲۹هم دلو) با نشر پیامی در شبکهای اجتماعی اکس گفته است که جامعهی بینالمللی باید با تمرکز بر حقوق زنان و دختران در افغانستان ادامه دهد.
گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل همچنان افزوده است که جامعهی جهانی تلاشهایش را برای استفاده از ابزارهای قانونی که در اختیار دارد تقویت کند تا تخطیهای قانون بینالمللی پایان یابد.
گفتنیست که در حاشیهی نشست امنیتی مونیخ، (شنبه، ۲۸هم دلو) وزیران خارجهی دستکم ۱۲ کشور از وضعیت حقوق بشری بهویژه زنان در افغانستان ابراز نگرانی کردند. آنان از طالبان خواستند تا به آزار و اذیت جنسی سیستماتیک زنان در این کشور پایان دهند.
در بیانیه آمده است که طالبان با حذف زنان از جامعه و تصمیمگیریهای سیاسی، آیندهی افغانستان را بهخطر انداخته است. آنان گفتند که این گروه مسوول یکی از «وحشتناکترین و وخیمترین» وضعیت حقوق برشی در سراسر جهان اند و این مساله میتواند مصداق «جنایت علیه بشریت» باشد.
از سوی هم طالبان بار دیگر این نگرانیها را بیاساس عنوان کرده و تاکید کردند که حقوق زنان در حاکمیت طالبان تامین است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در واکنش به نگرانی وزیران خارجهی شماری از کشورها دربارهی وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان گفته است که حقوق همهی شهروندان کشور، بهشمول زنان رعایت میشود.
مجاهد روز (یکشنبه، ۲۹ دلو) در برگهی اکس نوشته است که مردم افغانستان «امنیت جانی، مالی، حیثیتی و روانی دارند».
طالبان، پس از به دست گرفتن قدرت در اگست ۲۰۲۱، محدودیتهای روز افزون بر زنان وضع کرده است. این گروه به گونهی گسترده متهم به نقض حقوق بشری استند.
باوجود خواستهای مکرر سازمانهای بینالمللی کشورهای مختلف مبنی بر لغو فرمانهای محدود کننده بر زنان و رعایت حقوق بشری؛ طالبان اما میگویند که حقوق زنان در حاکمیت آنان تامین است.