زنان معترض: جایگاه طالبان دادگاه لاهه است

حدیث حبیب‌یار

هم‌زمان با برگزاری نشست دوحه، شماری از فعالان حقوق و جنبش‌های اعتراضی زنان در داخل افغانستان، می‌گویند که طالبان نظام «آپارتاید جنسیتی» را در افغانستان حاکم ساخته اند. جهان از عمل‌کرد‌های طالبان حمایت مالی و سیاسی کرده و نشست‌های را برای حمایت از این گروه برگزار می‌کند.

تمنا زریاب پرپانی، فعال حقوق زن با نشر یک نوار تصویری در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش می‌گوید که اکنون در افغانستان “آپارتاید جنسیتی” حاکم است؛ بنابراین جامعه‌ی جهانی باید دست از تعامل با گروه طالبان بردارد.

بانو پریانی افزود: “جهان بی‌شرمانه از جنایت‌های طالبان حمایت مالی و سیاسی کرده و نشست‌های را برای حمایت از این گروه برگزار می‌کند.”

هم‌چنان جنبش‌های اعتراضی زنان نیز از یک ماه به این‌سو همواره در برابر نشست دوحه دست به اعتراض می‌زنند و از جامعه‌ی جهانی خواهان به رسمیت‌ شناختن “آپارتاید جنسیتی” در افغانستان استند.

جنبش اعتراضی زنان موسوم به “ائتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان” در یک نوار تصویری می‌گویند که جهان تنها نظاره‌گر عمل‌کرد‌های طالبان علیه زنان در افغانستان است.

اعضای این جنبش می‌افزایند: “طالبان حملات خود را بر مردم افغانستان تشدید کرده اند. با وجودی‌که این گروه به اعمالی مانند شلاق‌زدن و دار‌ زدن مردم بازگشته‌اند؛ اما باز هم جهان در سکوت و از دور نظاره‌گر جنایات طالبان علیه بشریت است.”

هم‌زمان با این شماری دیگری از اعضای جنبش‌های اعتراضی زنان از داخل افغانستان به این نشست واکنش نشان داده و خواستار کشاندن طالبان به دادگاه کیفری لاهه شدند.

اعضای جنبش “پنجره‌ی امید” نیز با نشر پیام تصویری می‌گویند که جهان در حال پیدا کردن راهی برای تعامل با گروه طالبان است. این نشست دوحه نیز به‌خاطر حمایت از گروه طالبان صورت گرفته‌است.

این معترضان گفتند: “جای گروه تروریستی طالبان دادگاه کیفری لاهه است نه نشست دوحه. جامعه جهانی باید طالبان را به‌خاطر جنایت علیه بشریت و نقض گسترده‌ی حقوق بشر پاسخ‌گو سازد.”

اعضای جنبش “صدای زنان افغانستان” در پیوند به این نشست زیر عنوان «نه به تعامل بیش‌تر با طالبان» اعتراض کردند. آنها نیز می‌گویند که این نشست برای بستر‌سازی بقای گروه طالبان در افغانستان و حمایت از “تروریزم” در این کشور پنداشته می‌شود.

این در حالی‌ست که در نخستین روز از نشست دوحه، که دیروز ساعت ۶ عصر در قطر برگزار شد، شماری از افغانستانی‌های شهر کلگری در کانادا نیز دست به اعتراض به دعوت طالبان به نشست دوحه و تاکید سازمان ملل بر تعامل با طالبان تجمع کردند. 

یکی از برگزارکنندگان این تجمع به رسانه‌ها گفته بود که جهان با تعامل نمی‌تواند سیاست‌های طالبان را تغییر دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا