نگرانی فعالان حقوق زن از وضعیت منیژه صدیقی در زندان طالبان

حدیث حبیب‌یار

در ادامه‌ی خواست مجدد عفو بین‌الملل، مبنی بر آزادی بی‌قیدو‌شرط منیژه صدیقی، شماری از فعالان حقوق زن نیز خواهان رهایی هرچه زودتر منیژه صدیقی، عضو جنبش خودجوش زنان افغانستان، شدند. آنان می‌گویند که بیش از سه ماه می‌شود که این بانوی معترض به اتهام سوزاندن عکسی ملا هیبت‌الله آخند‌زاده، رهبر گروه طالبان به زندان پل‌چرخی این گروه منتقل شده‌ و وضعیت او و زنان معترض دیگری‌که در زندان‌های طالبان به سر می‌برند، نگران‌کننده است.

هدا خموش، یکی از فعالان حقوق زن امروز (۱۱فبروری ۲۰۲۴) در صفحه‌ی اجتماعی اکس‌اش از جامعه‌ی جهانی بخصوص عفو بین‌الملل خواستار توجه‌ی بیش‌تر به وضعیت زنان در زندان‌های طالبان شده‌ و می‌گوید که منیژه صدیقی، مرتکب هیچ جرمی نیست. ولی بیش از سه ماه می‌شود که در زندان طالبان به‌سر می‌برد.

خموش، افزود که منیژه در زندان گروه طالبان در خطر شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها قرار دارد.”ما خواهان‌ آزادی فوری و بدون قیدوشرط او هستیم.”

گل‌چهره یفتلی، مسئول نهاد «همیاری زنان افغانستان» نیز در واکنش به بازداشت این زن معترض که بیش از سه ماه می‌شود از سرنوشت آن خبری نیست، امروز در برگه‌ی اکس‌اش نگاشته که طالبان منیژه صدیقی را به جرم سوزاندن عکس ملا هبت‌الله آخند‌زاده، رهبر این گروه بازداشت نمودند و ماه‌هاست که تحت شکنجه قرار دارد. “در حالی‌که منیژه هیچ عکسی را نسوخت”

بانو یفتلی، هم‌چنان خطاب به گروه طالبان می‌افزاید: “ملا هبت‌الله پیامبر نیست! منیژه بی‌گناه است؛ از زندان آزادش کن.”

هم‌زمان با این نها صخره نادری، فعال حقوق زن نیز با شعار “هیبت‌الله پیامبر نیست! منیژه را رها کنید.” می‌گوید که ‏منیژه صدیقی به جرم سوزاندن عکسی هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، در زندان پل‌چرخی است. طالبان او را بیش از سه ماه می‌شود که به اتهام این جرم شکنجه می‌کنند.

بانو نادری در ادامه‌ی گفته‌هایش اتهام سوختاندن عکس ملا هیبت‌الله آخوندزاده را توسط منیژه صدیقی رد کرده و گفت: “هیبت‌الله پیغمبر نیست! منیژه را رها کنید.”

مژگان فرجی، یکی دیگر از فعالان حقوق زن و هم‌چنان یکی از روزنامه‌نگاران افغانستان نیز  گفته است که منیژه در زندان طالبان با انواع مختلف شکنجه مواجه است.

فرجی در اکس‌اش نوشت: “منیژه در زندان خفوف طالبان با بدرفتاری و شکنجه مواجه است. او به جرم سوختاندن عکس زندانی شده، اما هیچ عکسی را نسوختانده‌ است.”

هم‌چنان برخی دیگر از فعالان حقوق زن نیز بازداشت‌های زنان افغانستان، از سوی طالبان را محکوم می‌کنند و می‌گویند که انتقال فعالان زن بازداشت شده از سوی طالبان به زندان پلچرخی و ناپدید شدن آنان نشان‌دهنده‌ی این است که طالبان قصد دارند آنان را مدت زیادی در بند و “تحت شکنجه‌ و بدرفتاری” نگه دارند.

نهادهای حقوق بشری نیز براساس یافته‌های خود گفته‌اند که زنان و دختران بسیاری در بند طالبان به سر می‌برند، ولی نام‌های آنان به‌دلیل ترس خانواده‌های شان از طالبان، همگانی نمی‌شود.

منیژه صدیقی، فعال حقوق زن سه ماه پیش در ۱۷ میزان سال جاری از سوی طالبان در شهر کابل به دلیل اعتراض و دفاع از حقوق زنان و هم‌چنان به اتهام آنچه فعالان حقوق زن سوزاندن عکس ملا هیبت‌الله آخوندزاده، عنوان می‌کنند بازداشت شده‌است.

پس از حاکمیت دوباره‌ی طالبان بر افغانستان، ممنوعیت‌های زیادی بر زنان وضع شده و اعتراضات زنان بر ضد این ممنوعیت‌ها از سوی طالبان جلوگیری شده و برخی از معترضان نیز در این جریان زندانی، شکنجه و سرکوب شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا