آموزش کسبوکار به بیش از ۵۰۰ هزار زن از سوی برنامهی جهانی غذا
آینور سعیدپور
در حالیکه فضای عمومی برای کسبوکار زنان در افغانستان توسط فرمانهای طالبان روزبهروز محدودتر میشود؛ برنامهی جهانی غذا میگوید که برای بیش از ۵۰۰ هزار زن که عمدا تنها نانآور خانوادههای خود بودند، کمک کرده است تا مهارتهای جدید برای کسب درآمد بیاموزند.
برنامهی جهانی غذا با نشر ویدیوی از فعالیتهای این زنان در برگهی اکس نگاشته است که این زنان مهارتهای چون کندهکاری روی سنگهای قیمتی، قالینبافی، خشککردن میوه، پختوپز و قلابدوزی را همراه با مهارتهای کارآفرینی آموزش دیدهاند.
گفتنیست که پیشتر این نهاد گفته بود که برای فقرزدایی و کمک به تٲمین معیشت خانوادهها در سراسر افغانستان برنامههای بلند مدت را تطبیق میکند.
به گفتهی برنامهی جهانی غذا، یادگیری این مهارتها به این زنان کمک میکند تا کسبوکار خود را شروع کنند، از نظر مالی مستقل شوند و نمایندگیهای بیشتری نیز داشته باشند.
این نهاد سازمان ملل؛ اما درمورد اینکه، این زنان در کدام ولایتهای افغانستان این آموزشها را دریافت کرده و هزینهی این دورهی آموزشی چه مقدار بوده؛ جزییات نداده است.
پیشتر نیز این نهاد گفته بود که بیش از ۳۸ هزار زن افغانستانی را در بخش کشتوکار آموزش داده بود.
برنامهی توسعهی سازمان ملل نیز جدیدا از حمایت بیش از ۷۵ هزار زن در بخش تجارتهای کوچک و متوسط خبر داد.
حمایت برنامهی جهانی غذا، از زنان بیسرپرست در حالی صورت میگیرد که طالبان، کار زنان در تمام بخشها جز چند بخش محدود را ممنوع کرده است. کار زنان در موسسههای داخلی و بینالمللی نیز از سوی طالبان ممنوع شده است.
از سوی هم آنها با گذشت بیش از دوسال از حاکمیت شان هیچ راه بدیلی برای تامین معیشت زنان ارایه نکرده است. طالبان بیشتر بر نوع پوشش زنان نظارت و توجه دارند تا آموزش و کار آنان.