دیدار رینا امیری با نمایندهگان ۱۰ کشور به هدف حمایت از زنان افغانستانی
حدیث حبیبیار
نمایندهی ویژه امریکا در امور زنان افغانستان با فعالان حقوق زن و نمایندهی بلجیم در سازمان ملل دیدار کرد. وی اعلام کرد که سازمان ملل نشستی برای حمایت از زنان و آموزش دختران افغانستان به درخواست نمایندگی بلجیم در سازمان ملل و با حضور فعالان زن افغانستانی برگزار کرده است.
رینا امیری، نمایندهی ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان با پخش تصویری در صفحهی اجتماعی اکساش که نشان میدهد در کنار فیلیپ کریدلکا، نماینده بلجیم در سازمان ملل، رویا محبوب، بنیانگذار تیم رباتیک دختران افغانستان و اصیلا وردک، فعال حقوق زن قرار دارد از برگزاری یک نشست در مورد وضعیت زنان در افغانستان خبر داد.
نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان نوشته است که این نشست با حضور زنان افغانستان و نمایندههای ١٠ کشور عضو سازمان ملل بهخاطر حمایت از زنان افغانستانی برگزار شده است.
رینا امیری نوشت: «از آنجاییکه اقدامهای سرکوبگرانه طالبان ادامه دارد، ضروری است که به طور جمعی از زنان و دختران افغانستان حمایت کنیم.»
همچنان نمایندگی دائم بلجیم در سازمان ملل نیز در صفحه اکس نوشت که این نشست در مورد آموزش زنان و دختران در افغانستان برگزار شد تا از آنان حمایت شود.
در یاد داشت این نمایندگی آمده که در این نشست راههای دیپلوماتیک و ابتکارات ملموس برای بهبود وضعیت زنان بررسی شده است.
چند روز پیش (۳۱ جنوری/ ۱۱ دلو) نیز لیندا توماس گرین فیلد، سفیر امریکا در سازمان ملل متحد با نشر پیامی در شبکه اجتماعی اکساش گفته بود که با رینا امیری، نمایندهی ویژهی امریکا برای زنان و حقوق بشر در افغانستان؛ در مورد رسیدگی به بحران بشری و همچنان حمایت از زنان و دختران در جریان سرکوب طالبان، گفتوگو کرده است.
لیندا توماس گرین فیلد، همچنان گفت بود که جامعهی جهانی باید به حمایت از مردم افغانستان، هنگام نیازمندی شان ادامه دهد. اما رینا امیری چیزی در مورد آن نشست نگفته بود.
این نشستها در حالی صورت گرفته است که طالبان در ماه پیسین با بازداشت دختران جوان به بهانهی “بدحجابی” محدودیتها بر زنان را تشدید کرده است.
از سوی دیگر این دیدار در حالی صورت میگیرد که دوحه پایتخت قطر در ۱۸ و ۱۹ فبروری، میزبان نشست مهمی در مورد افغانستان خواهد بود.
دبیرکل سازمان ملل متحد میزبان این نشست است و در آن نمایندگان کشورهای مختلف از جمله ایالات متحدهی امریکا اشتراک خواهند کرد. برخی نمایندگان از نهادهای مختلف و فعالان جامعهی مدنی و زنان نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
طالبان در بیش از دو سال گذشته، محدودیتهای گستردهای در حوزههای مختلف زندگی زنان افغانستان وضع کرده است. این گروه تا هنوز اقدامهای محدودکنندهی خود بهویژه در قبال کار و آموزش زنان را لغو نکرده است.
این در حالیست که چند روز پیش فعالان زن خواستند که در نشست سازمان ملل در دوحه که قرار است تا کمتر از دو هفته دیگر برگزار شود، وضعیت زنان بررسی و به مشکلات زنان و دختران افغانستانی رسیدگی شود.