استرالیا بر رعایت حقوق زنان افغانستان تاکید کرد 

حدیث حبیب‌یار

استرالیا از بازداشت‌های خودسرانه‌ی دختران و زنان افغانستانی به بهانه‌ی ‘بدحجابی’ از سوی نیروهای طالبان ابراز نگرانی کرده و خواهان تأمین هر چه زودتر حقوق زنان در افغانستان شده است.

ماموریت موقت استرالیا برای افغانستان که از دوحه فعالیت می‌کند در شبکه اجتماعی اکس‌اش نوشت که از بازداشت خودسرانه‌ی زنان و دختران افغانستانی به بهانه‌ی نقض قوانین حجاب موردنظر طالبان سخت نگران است. 

این ماموریت هم‌چنان با ابراز نگرانی نگاشته که از اوایل ماه جنوری به این‌سو طالبان زنان و دختران را به‌خاطر نقض قوانین حجاب مورد نظر خویش مورد بازداشت و بدرفتاری قرار می‌دهند.

استرالیا تاکید می‌کند که حقوق اساسی زنان در این کشور هر چه زودتر باید رعایت شود.

بازداشت‌های خود‌سرانه‌‌ی زنان و دختران همواره محکومیت بین‌المللی را در پی داشته است.

گروهی از کارشناسان سازمان ملل نیز در بیانیه‌ی اخیر خود که روز جمعه‌ (۱۳ دلو) به نشر رساندند از اقدام طالبان مبنی بر بازداشت دختران متعلق به قوم‌های هزاره و تاجیک ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف بازداشت دختران جوان و زنان به بهانه‌ی “بدحجابی” شدند.

هم‌چنان کارشناسان سازمان ملل از طالبان خواسته اند که محروم‌کردن خودسرانه‌ی زنان و دختران از آزادی براساس قوانین پوشش وضع‌شده از سوی این گروه را متوقف نمایند و از تعهدات بین‌المللی افغانستان در مورد حقوق‌بشر، به‌شمول کنوانسیون رفع همه‌ی اشکال تبعیض علیه زنان، پیروی کنند.

طالبان از روز ۱۱ جدی ۱۴۰۲ در شمال و غرب کابل و هم‌چنین در برخی ولایت‌های دیگر دست به بازداشت‌های خودسرانه‌ی دختران و زنان به بهانه‌ی “بدحجابی” زده‌اند.

پیش از این نیز در ماه مه ۲۰۲۲، طالبان دستور دادند تا تمام زنان “حجاب مناسب” مورد نظر این گروه را رعایت کنند. طالبان به زنان توصیه کرده بودند که برقع/چادری و یا لباس سیاه گشاد که بدن و صورت را پوشانده است، پوشیده و در مکان‌های عمومی ظاهر شوند.

طالبان هم‌چنان اجرای این دستور را بر عهده‌ی خویشاوندان مرد قرار دادند و گفته بودند در صورت تخلف زنان از دستور پوشش این گروه، مردان خانواده مجازات خواهد شد؛ اما بازداشت زنان و دختران به دلیل پوشش‌شان پیش از این بی‌سابقه بوده است.

این در حالی‌ست که حکومت طالبان در حدود دوونیم سال بیش از ۵۰ فرمان صادر کرده که زنان را در حوزه‌های مختف زندگی از جمله حضور در اجتماع و اشتغال محدود می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا