نگرانی سفیر افغانستان در اتریش از وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان

لیدا بارز

منیژه باختری، سفیر افغانستان در اتریش گفته که طالبان حقوق زنان را به طور نظام‌مند از بین می‌برند. او افزوده است که «تخلفات و اقدامات تبعیض‌آمیز» طالبان علیه زنان افغانستانی، طی ماه‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته است و جامعه جهانی باید آن را جدی بگیرد.

باختری در صحبت با شبکه‌ی فاکس‌نیوز، روز سه‌شنبه، ۱۶ دلو این سخنان را گفته است. او از جامعه‌ی جهانی خواست که جهان علیه‌ی این اقدامات گروه طالبان متحد شوند. 

خانم باختری، تنها سفیر زن باقی مانده از حکومت سابق افغانستان است که از ترک پست خود پس از به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ خودداری کرده است. او در برگزاری جلسات مخالفان طالبان در ویانا نقش داشته است.

وی در گفت‌وگو با این شبکه هم‌چنین از ازدواج‌های اجباری و کودک همسری، فرمان‌های پی‌هم تبعیض آمیز طالبان و افزایش قاچاق انسان در افغانستان زیر سلطه طالبان ابراز نگرانی کرده است.

باختری با اشاره به وضع محدودیت‌های روز افزون طالبان بر زنان افغانستان، افزوده است که این امر خانواده‌های را که از سوی زنان رهبری می‌شوند، مجبور به فرار از افغانستان کرده و به‌دنبال کمک هستند.

براساس گزارش‌های سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری، طالبان حدود ۱۰۰ فرمان را برای محدود کردن آزادی‌های اساسی و مدنی زنان وضع کرده‌است. طالبان گفته که با این فرمان‌ها حقوق شرعی زنان را تامین کرده است.

این احکام، زنان و دختران افغانستان، را از دست‌رسی به آموزش متوسطه و عالی، رفت‌وآمد آزادانه، دست‌رسی به خدمات عمومی و تفریحی محروم کرده است.

وی خاطرنشان کرده است: « پنج سال قبل، ما صدها زن در مجلس و دولت جوامع مدنی داشتیم و اکنون یک زن نمی‌تواند حقوق خود را به نمایش بگذارد.»

به گفته‌ی سفیر افغانستان در اتریش، برخی از زنان حین انتقال به مقصد، مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند.

به گفته باختری، در حالی که دولت قبلی افغانستان قوانین و مجازات‌های بی شماری را برای جرایم مختلف قاچاق داشت اما طالبان از اقدامات خود برای اجرای قانون مبارزه با قاچاق انسان گزارشی نداده است.

منیژه باختری معتقد است که حذف زنان افغان از بحث‌های بین‌المللی در مورد آینده افغانستان، «یک نوع خشونت علیه زنان است.»

این در حالی است که پیشتر شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان هم در آستانه دومین نشست نماینده‌گان ویژه‌ کشورها در امور افغانستان در دوحه، از سازمان ملل متحد خواسته است تا به فشارها و محدودیت‌ها بر زنان و سیاست‌های ضدحقوق‌بشری توسط طالبان، توجه بیش‌تر کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا