بازگشت دختران به مکتب؛ شرط تعامل امریکا با طالبان

آی‌نور سعیدپور

وزارت امور خارجه‌ی امریکا گفته است که حقوق بشر و بازگشت دختران به مکتب از شرط‌های تعامل آنان با گروه طالبان است.  وادنت پاتل، معاون سخن‌گوی وزارت خارجه‌ی امریکا هم‌چنان گفته است که فشار بر طالبان برای لغو احکام و دستورهای تبعیض‌آمیز برای زنان و دیگر شهروندان افغانستان ادامه می‌دهد. 

ودانت پاتل، معاون سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری در واشنگتن در پاسخ به خبرنگاران گفته است که وزارت خارجه آمریکا «برای شروع مجدد هرگونه فعالیت دیپلماتیک در کابل در آینده‌ی نزدیک هیچ برنامه‌ای ندارد».

این در حالی‌ست که پیش‌تر در یک سند استراتژیک جدید وزارت خارجه‌ی ایالات متحده‌ی امریکا که بازرس ویژ‌ه‌ی امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) نیز در مورد آن گزارشی را منتشر کرده بود، نوشته شده بود که وزارت خارجه‌ی امریکا “محتاطانه” بدون به رسمیت شناختن حکومت طالبان، در حال بررسی موضوع باز کردن دوباره‌ی قنسولگری خود در افغانستان است.

ودانت پاتل، هم‌چنان در این نشست گفته است که حقوق بشر و بازگشت دختران به مکتب، شرایط مهم ایالات متحده برای تعامل با طالبان است.

او گفت: “ما با بسیاری از افغانستانی‌ها در داخل و خارج از افغانستان از جمله اعضای طالبان در تماس هستیم. اما حقوق بشر و بازگشت دختران به مکتب از شرط‌های تعامل ماست و ما با همه متحدان و شرکای خود برای رسیدن به این اهداف کار می‌کنیم. البته سازمان ملل متحد یکی از مهم ترین متحدان ماست. ما هم‌چنان به فشار بر طالبان ادامه می‌دهیم تا از سیاست‌های تبعیض‌آمیز خود دست بردارند. به ویژه، سیاست‌هایی که به گونه‌ی نامتناسبی بر دختران و زنان و عادی‌سازی روابط تاثیر می‌گذارند و این همه مشروط به احترام به حقوق تمام افغانستانی‌ها است.”

رعایت حقوق بشری به ویژه حقوق زنان، تشکیل حکومت‌ فراگیر، قطع رابطه با گروه‌های تروریستی و مبارزه با مواد مخدر از پیش‌شرط‌های جامعه‌ی جهانی برای به رسیمت‌شانسی حکومت طالبان گفته شده است.

بر اساس گزارش‌ها طالبان هم‌چنان رابطه‌ی شان را با گروه‌های تروریستی حفظ کرده است.

پیش‌تر شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که شبکه‌ی القاعده هشت اردوگاه‌ آموزشی تازه‌ در افغانستان ایجاد کرده است و براساس گزارش‌ها افراد رابط میان سیف‌العدل، رهبر القاعده، مستقر در ایران و عبدالرحمن الغامدی، چهره‌ی کلیدی این شبکه در افغانستان در حال رفت‌وآمد هستند.

هم‌چنان طالبان در بیش از دو سال حاکمیت شان در افغانستان متهم به نقض گسترده‌ی حقوق بشری استند. این گروه در دوره‌ی حاکمیت شان بر اساس گزارش سازمان ملل بیش از ۵۰ فرمان به هدف محدود کردن و حذف زنان از زندگی اجتماعی صادر کرده است. 

طالبان اما همواره نقض حقوق بشری و حقوق زنان را رد کرده است. ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی این گروه همواره می‌گوید که طالبان حقوق تمام اتباع افغانستان و زنان را در چهارچوب شریعت اسلامی تامین کرده است. از سوی هم رژیم طالبان خواست‌های جهانی مبنی بر رعایت حقوق زنان را مداخله در امور داخلی افغانستان عنوان می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا