محکومیت رفتار طالبان؛ خواست زنان از سازمان همکاری‌ اسلامی

آی‌نور سعیدپور

انجمن هماهنگی زنان افغانستانی، با اشاره به وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان می‌گوید که در بیش از دو سال گذشته در افغانستان به‌نام اسلام “آپارتاید جنسیتی” جریان دارد. آنان از کشورهای اسلامی به ویژه از سازمان همکاری اسلامی خواسته‌اند که به این موضوع رسیدگی و اقدام‌های طالبان در برابر زنان را محکوم کنند.

انجمن هماهنگی زنان افغانستانی، با ارسال نامه‌ای به سازمان همکاری اسلامی نگاشته‌ است که در نزدیک به سه‌ سال گذشته دختران در افغانستان  به دلیل “اعمال فجیعی” که به نام اسلام انجام می‌شود، رنج‌های غیر قابل تصوری را متحمل شده‌اند. 

آنان از سازمان همکاری اسلامی و سایر کشورهای اسلامی می‌خواهند که که با هم متحد شده و فورا به وضعیت وخیم زنان افغانستانی تحت حاکمیت طالبان رسیدگی کنند. 

این زنان هم‌چنان در مورد پیامدهای رفتار طالبان با زنان به نام دین و اسلام هشدار داده است. “هشدار داده‌اند رویدادهای جاری در افغانستان که به بهانه‌ی اسلام انجام می‌شود، برای دین مسالمت‌آمیز ما زیان آور است و نیازمند اقدام سریع و قاطع برای حفاظت از اصول واقعی آن است.”

این انجمن هم‌چنان نگاشته است که اقدام‌های طالبان آشکارا حقوق اساسی بشر را نقض کرده و با اصول اسلامی مانند برابری، عدالت و کرامت در تضاد است.

آنان وضعیت زنان را اسف‌بار توصیف کرده و از کشورهای اسلامی خواسته‌اند که برای توقف “جنایت‌های” موجود بر طالبان فشار ایجاد کنند.

در بخش از نامه‌ آمده است: “ما به طور خاص از سازمان همکاری اسلامی درخواست می‌کنیم، به جهان تأکید کند که اقدام‌های طالبان مانند ممنوعیت تحصیل دختران، محدود کردن اشتغال زنان و زندانی کردن ناعادلانه زنان، بازتاب اعمال اسلامی نیست.” 

در ادامه نیز این زنان خطاب به کشورهای اسلامی پرسیده‌اند: “آیا افغانستان تنها کشور مسلمان است و اگر نه، چرا سایر ملل مسلمان در مقابل این اقدام‌ها و صدور فتوا جمعی نمی‌ایستند؟” 

انجمن هماهنگی زنان افغانستان هم‌چنان حمایت سازمان همکاری اسلامی برای آگاهی‌دهی و تحت فشار قراردادن عاملان این رویدادها را موثر عنوان کرده‌اند.

این در حالی‌ست که طالبان در بیش از دو سال حاکمیت شان در افغانستان بیش از ۵۰ فرمان بر زنان صادر کرده‌اند. در نتیجه‌ی تطبیق این فرمان‌ها زنان از حقوق اساسی شان محروم شده‌اند.

در حالی‌که زنان از حق آموزش و کار محروم شده‌اند؛ طالبان، همواره تاکید می‌کند که حقوق زنان در حاکمیت این گروه در چهارچوب شریعت اسلامی تامین است. 

پس از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان، حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی از آکادمی بین‌المللی فقه اسلامی (IIFA) خواسته بود که برای متحد کردن علما و مراجع دینی در جهان اسلام علیه تصمیم طالبان مبنی بر جلوگیری از تحصیل دختران و تبیین ‌‎‌آموزه‎‌های واقعی اسلامی کارزار جهانی را آغاز کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا