فعالان حقوق زن: بازداشت دختران ادامه‌ی حذف آنان از جامعه است 

حدیث حبیب‌یار

طالبان، از یک ماه به این‌سو بازداشت زنان و دختران جوان را به بهانه‌ی “بد حجابی” در نقاط مختلف شهر کابل آغاز کرده‌اند. پس از آن گزارش‌های از بازداشت زنان و دختران از برخی استان‌های دیگر نیز به نشر رسیده است. این اقدام طالبان واکنش‌های گسترده‌ی سازمان‌های حقوق بشری، جنبش‌های اعتراضی زنان و فعالان حقوق زن، کنش‌گران سیاسی و شهروندان را همواره به هم‌راه دارد.  

بار دیگر شماری از فعالان حقوق زن، در واکنش به این عمل‌کرد‌ طالبان با نشر نوارهای تصویری در شبکه‌های اجتماعی می‌گویند که طالبان برای خاموش کردن صدای زنان به هر خشونتی متوسل می‌شوند.

پروانه ابراهیم‌خیل، فعال حقوق زنان می‌گوید که طالبان پس از حاکمیت‌شان در افغانستان زنان را به بهانه‌های مختلف از جامعه حذف کرده‌اند. 

این فعال حقوق زن، هم‌چنان با اشاره به بازداشت‌های اخیر دختران جوان به دلیل پوشش‌شان توسط طالبان می‌افزاید که این اقدام طالبان نیز به هدف حذف زنان از جامعه صورت می‌گیرد. “به باور من طالبان برای خاموش کردن صدای زنان به هر خشونتی متوسل می‌شوند. این بازداشت دختران که تا هنوز جریان دارد؛ ادامه‌ی حذف کردن زنان از جامعه است.”

هم‌زمان با این نایره کوهستانی، از زنان معترض که تجربه‌ی زندانی‌شدن توسط طالبان را دارد نیز می‌گوید که حکومت طالبان یک نظام “سرکوب‌گر و مردسالار” است. که برای حفظ قدرت خود زنان را به بهانه‌ی حجاب بازداشت می‌کند.

بانو کوهستانی هم‌چنان می‌افزاید که بازداشت دختران باعث ایجاد محدودیت بیش‌تر بر زنان و دختران شده است. “این اقدام طالبان محدودیت‌های بیش‌تری را برای زنان خلق می‌کند. خانواده‌ها در قبال دختران‌شان سخت‌گیرتر شده‌اند. اگر چنین سرکوبی‌ها ادامه یابد دختران مجبور می‌شوند که تن به ازدواج اجباری بدهند.”

وی افزوده است که زنان در داخل زندان‌های طالبان اجازه‌ی هیچ نوع تماس یا ملاقات با اعضای خانواده و یا هم وکیل‌های مدافع ندارند.

چندی پیش رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای زنان و حقوق‌بشر در افغانستان گفته بود که در دوسال گذشته حقوق زنان در افغانستان “نقض” شده و زنان در این کشور به گونه‌ی “سیستماتیک” از جامعه حذف می‌شوند.

رینا امیری که در نشست کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور سخن می‌گفت افزوده بود که زنان افغانستانی به کمک جامعه جهانی نیاز دارند و نه تنها امریکا بل تمام جهان برای حقوق زنان در افغانستان باید تلاش کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا