رفتار طالبان با زنان الگوی آپارتاید جنسیتی
آینور سعیدپور
سازمان ملل متحد نظرهای کشورهای عضو این سازمان را در مورد تفاهمنامهی احتمالی مرتبط به جرایم علیه بشریت منتشر کرد. در بخش از این پیشنویس آمده است که جرم آپارتاید جنسی به تازگی به دلیل جرایم طالبان علیه زنان در افغانستان توجه عمومی را به خود جلب کرده است.
در این مقاله آمده است که شش کشور به طور خاص در نظریههای شان اشاره کردهاند که امکان اضافه شدن اپارتاید جنسیتی به عنوان جرم علیه بشریت وجود دارد و ۱۶ کشور نکتههای دیگر مربوط به جنسیت را برجسته کردند.
در بخش از این مقاله آمده است که افغانستان، استرالیا، برزیل، مالت، مکزیک و ایالات متحده به امکان رمزگذاری آپارتاید جنسی در پیشنویس تفاهمنامه اشاره کردند.
همچنان در بخش از این پیشنویس آمده است که جرم آپارتاید جنسی به تازگی به دلیل جرایم طالبان علیه زنان در افغانستان توجه عمومی را به خود جلب کرده است.
طالبان در بیش از دو سال حاکمیت شان با صدور بیش از ۵۰ فرمان زنان را از اساسیترین حقوق شان محروم کرده است.
همزمان با این شماری از فعالان حقوق زنان تلاش دارند که با اعتراضهای شان در شماری از شهرهای جهان توجهی جهانی را مبنی بر آپارتاید جنسیتی در افغانستان جلب کنند.
در بخش از این مقاله آمده است که پیش از این نیز هیلاری کلینتون، دبیرکل سابق وزارت امور خارجه آمریکا، و برندگان جایزه صلح نوبل از جمله شیرین عبادی، نادیا مراد و نرگس محمدی از جمله افرادی بودند که به تازگی درخواست کردند تا در پیشنویس تفاهمنامه جرم آپارتاید جنسی رمزگذاری شود.
این مقاله به بررسی حمایت از عدالت جنسیتی در پیشنویس تفاهمنامه جرایم علیه بشریت میپردازد. کشورهای عضو سازمان ملل در نظرات کتبی خود نشان دادند که به طور کلی از تقویت مفاد مرتبط با عدالت جنسیتی حمایت میکنند. مسائل کلیدی مطرح شده شامل ملاحظه جنسیت، خروج از تعریف بازگشتی جنسیت، شناسایی ازدواج اجباری به عنوان یک جرم علیه بشریت، احتمال کدی کردن آپارتاید جنسیتی، بهبود حفاظتها در برابر خشونت تولیدی و ادغام تجارت برده به عنوان یک جرم علیه بشریت میباشد. هفده نظرسنجی بر اهمیت تقویت مفاد مربوط به قربانیان و بازماندگان در پیشنویس تفاهمنامه تأکید داشتند. این نظرات با هدف یکپارچهسازی چشمانداز جنسیتی، تقویت حفاظتها برای قربانیان و بازماندگان، و اطمینان از تفسیر غیرتبعیضآمیز مفاد تفاهمنامه ارایه شدهاند.