نگرانی‌ها از وخامت وضعیت حقوق بشری به‌ویژه حقوق زنان پس از تسلط طالبان 

آی‌نور سعیدپور

مایکل مک‌کال، رییس کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، بار دیگر عمل‌کرد طالبان را مورد انتقاد قرار داده و آن‌ها را تروریست عنوان کرد. آقای مک‌کال با اشاره محدودیت‌ها وضع شده بر زنان گفت که وضعیت زنان و دختران بدتر از همیشه از هر زمان دیگر شده است.

مایکل مک‌کال، در نشستی که با حضور اعضای کانگرس از احزاب جمهوری‌خواه و دموکرات با تمرکز بر سیاست حکومت جو بایدن در افغانستان به روز پنج‌شنبه در کانگرس امریکا برگزار شده بود، با اشاره به خروج پر هرج‌ومرج امریکا از افغانستان گفت که هیچ برنامه ای برای تضمین صلح پایدار یا حمایت از مردم افغانستان وجود نداشت.

رییس کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا هم‌چنان در ادامه‌ی سخنان خود افزود که هیچ عضو میانه‌رو در میان طالبان وجود ندارد. او، می‌گوید که اداره‌ی جو بایدن فکر می‌کند که دوستی با طالبان ممکن است برای اقدام‌های آن‌ها موثر باشد؛ اما به‌گفته‌ی او رفتار طالبان به وضوح نشان می‌دهد که نمی‌توان آن‌ها را تحت تاثیر قرار داد.

آقای مک‌کال افزود که امروز زنان و دختران افغانستانی در وضعیت وخیمی به سر می‌برند که به گفته‌ی او بدتر از هر زمان دیگری پس از خروج امریکا از این کشور است.

وی هم‌چنان با اشاره به ممنوعیت آموزش دختران تاکید کرده است که افغانستان تنها کشوری در جهان است که در آن دختران از آموزش‌های بالاتر از صنف ششم منع شده‌اند.

مایکل مک‌کال هم‌چنان می‌گوید که غم‌انگیزترین چیز این است که زنان در زیر حجاب و ابر سیاه حجاب رها شده‌اند.

نگرانی رینا امیری از وخامت وضعیت حقوق بشری از پس از تسلط طالبان بر افغانستان

در همین حال رینا امیری، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور زنان و حقوق بشر برای افغانستان نیز در نشست استماعیه‌ی کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان گفته است که در بیش از دو سال گذشته وضعیت حقوق‌‌بشر در افغانستان «به شدت وخیم شده است».

خانم امیری در کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت که ما به طالبان واضح ساخته‌ایم که حقوق زنان در مرکز سیاست‌های امریکا در قبال افغانستان قرار دارد و به حاشیه نخواهد رفت.

 خانم امیری افزوده است که ایالات متحده از عادی‌سازی روابط با طالبان بدون‌ تغییر عمیق و معنادار سیاست‌های این گروه در راستای احترام به حقوق همه‌ی شهروندان افغانستان، به ویژه حقوق‌ زنان و دختران، حمایت نخواهد کرد.

 نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور زنان و حقوق‌‌ بشر بر تداوم حمایت آن کشور از حقوق زنان افغانستان تاکید کرد و گفت که در غیر این صورت حقوق زنان همه‌جا به خطر می‌افتد.

خانم امیر، گفت که طالبان با صدور بیش از پنجاه دستور، زنان افغانستان را به‌صورت «سیستماتیک» هدف قرار داده‌اند و در تلاش حذف آنان از جامعه بوده‌اند.

توماس وست، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا در امور افغانستان نیز در این جلسه گفت که زنان در هیچ جایی جهان بیش‌تر از افغانستان سرکوب نشده‌اند.

@US4AFGHANPEACE

او گفت که این نتیجه‌ی سیاست‌های مذموم طالبان است و تاکید کرد که در پالیسی‌ها در رابطه به افغانستان، حقوق‌بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران، اولویت داده شده است.

کتی منینگ، معاون کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا نیز در این نشست گفته که وضعیت زنان در افغانستان فاجعه‌بار است.

او در نشست این کمیته گفت که طالبان زنان را سرکوب می‌کند و لباس‌ها آنان را کنترول و فرصت‌های کاری را از آنان گرفته است.

این عضو دموکرات مجلس نمایندگان امریکا روز پنجشنبه (۲۱ جدی) در نشست کمیته روابط خارجی مجلس این کشور گفت که شماری از سازمان‌ها به خاطر ممنوعیت کار زنان توسط طالبان فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف کرده‌ است.

خانم کتی منینگ گفت که احکام غیرقابل قبول طالبان علیه زنان باید لغو شود. به گفته او افغانستان درجه بالای گرسنگی را تجربه می کند و میلیون‌ها نفر در افغانستان در وضعیت اضطراری زندگی می‌کنند.

این در حالی‌ست که طالبان با وضع فرمان‌های متعدد در بیش در بیش از دوسال حاکمیت شان در افغانستان حقوق زنان و دختران را به شکل گسترده نقض کرده‌اند. زنان و دختران افغانستانی اکنون حتا از ابتدایی‌ترین حقوق شان نیز محروم‌اند. طالبان به دلیل رفتارشان در برابر طالبان متهم به نقض حقوق بشری استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا