طالبان نگرانی یوناما از بازداشت دختران افغانستانی را «بیجا» خواندند
لیدا بارز
همزمان با نگرانی یوناما مبنی بر بازداشت دختران در کابل، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان نگرانی این نهاد را «بیجا» خوانده است.
لحظاتی پس از منتشر شدن نامهی یوناما، روز پنجشنبه ،۲۱ جدی، ذبیحالله مجاهد، با نشر پیامی در صحفهی کاربری اکس نوشت: «خانمهای افغان خودشان حجاب را مراعت میکنند و نیاز به اعمال فشار ندارند و امر به المعروف هم با کسی برخورد نکرده است.»
تناقض در صحبتهای سخنگوی طالبان
در یک هفتهی اخیر، مجاهد خبرهای تایید و رد بازداشت زنان را داد. شماری از زنان و دختران جوان، به دلیل رعایت نکردن حجاب طالبانی، توسط نیروهای این گروه در گوشه و کنار کابل و شهر نیلی مرکز ولایت دایکندی، بازداشت و شکنجه شدهاند.
ذبیحالله مجاهد در حالی نگرانی هیأت معاونیت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، در مورد دستگیری زنان در کابل را «بیجا» میخوانده و میگویند که وزارت امر به المعروف این گروه با کسی «برخورد» نکرده است که او هفتهی پیش در پی نشر خبرها از بازداشت زنان، در صحبت با رسانههای داخلی از جمله طلوع نیوز، بازداشت دختران را تایید کرده و گفته بود که این دختران به هدف «تنبیه گروهی که قصد ترویج بیحجابی» را داشتند، صورت گرفتهو موقتی است. او افزوده بود که در پی «شکایت فامیلهای آنان» دستگیر کرده و به حوزههای امنیتی انتقال دادهاند.
مجاهد گفته بود؛ هیچکسی در افغانستان خودسرانه بازداشت نشده است و دستگیریهای اخیر، براساس «اصول شریعت اسلامی» انجام میشود.
امأ دیروز همزمان با نشر پیام نگرانی یوناما از دستگیری زنان،گفت: خبرهای نشر شده در مورد بازداشت دختران و زنان توسط طالبان «پروپاگند» است.
[button color=”red” size=”medium” link=”http://www.awna.af/?p=36858″ icon=”” target=”true” center=”false” nofollow=”false” sponsored=”false”]یوناما از بازداشت دختران به اتهام «بدحجابی» ابراز نگرانی کرد[/button]
با این حال، دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با ابراز نگرانی از بازداشت دختران و زنان توسط طالبان گفته که در حال بررسی اتهامات مربوط به بدرفتاری و بازداشت غیرقانونی است.
به گفته یوناما، این موضوعات را بهصورت مستقیم با طالبان از جمله وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه مطرح کرده و خواستار آزادی فوری بازداشتشدهگان شده است.
پیش از این سازمان عفو بینالملل نیز خواستار آزادی «بیقید و شرط» زنان شده بود.