چهارمین خیمه تحصن در آلمان، برای دادخواهی حقوق زنان افغانستانی 

حدیث حبیب‌یار

در ادامه اعتراض‌های فعالان حقوق زن در آلمان برای به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، این بار آنان در شهر دوسلدورف چهارمین خیمه تحصن را در واکنش به بازداشت زنان کابل برپا کرده‌اند.

تمنا زریاب پرپانی، فعال حقوق زنان چهارمین خیمه تحصن را دیروز شنبه (۶ جنوری ۲۰۲۴/ ۱۶ جدی ۱۴۰۲) در شهر دوسلدورف در واکنش به بازداشت‌های زنان کابل از سوی طالبان به اتهام آنچه این گروه (رعایت نکردن حجاب) می‌گویند، برپا کرده است.

تمنا زریاب پرپانی، برگزارکننده‌ این اعتراض، در واکنش به این عمل طالبان می‌گوید که این گروه در روزهای اخیر زنان را به بهانه‌های مختلف بازداشت و به زندان‌ها می‌برند و خانواده‌های آنان را نیز تهدید میکنند. اما جامعه جهانی در مقابل این عملکرد خاموشی اختیار کرده است.

او می‌افزاید که این اعتراضات در برابر ” آپارتاید جنسیتی حاکم در افغانستان” و بازداشت و شکنجه‌ فعالین حقوق بشر، روشن‌فکران و فعالان زن تا زمانی ادامه خواهد داشت که جامعه جهانی و سازمان‌های حقوق بشری در برابر این جنایت‌ها سکوت شرم‌آور‌شان را بشکنند.

تمنا هم‌چنان در صفحه اکس‌اش نوشته است که طالبان از هیچ جنایتی علیه زنان در افغانستان دریغ نکردند. این اوج بردگی گسترده در افغانستان است، جایی که با زنان مانند برده رفتار می‌شود، مورد تجاوز قرار می‌گیرند، شکنجه می‌شوند و به قتل می‌رسند. و این جنایات بعد از سکوت شرم‌آور جهان اتفاق می‌افتد.

هم‌زمان با این معصومه خاوری، وزیر مخابرات و تکنالوژی حکومت پیشین در واکنش به بازداشت‌های خودسرانه زنان توسط طالبان در کابل به بهانه‌های مختلف، در پلتفرم اکس‌اش می‌گوید” محدودیت‌های مذهبی ایجاد شده توسط طالبان کم بود که حالا توهین و تحقیر مردم غرب کابل به وسیله جمع آوری دختران‌شان را شروع نموده اند. این گروه تروریستی و زن ستیز خود نمیخواهد به رسمیت شناخته شود. چون رسمیت مسولیت و پاسخگویی به بار خواهد آورد که این اصلا به نفع مقصدشان نیست.‎”

دست کم یک هفته می‌شود ماموران وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست در هماهنگی با نیروهای استخبارات و حوزه‌های امنیتی دختران را در شماری از مناطق شهر کابل به دلیل آنچه که «بدحجابی» گفته می‌شود، بازداشت می‌کنند.

این در حالی‌ست که سازمان عفو بین‌الملل نیز از بازداشت زنان در شهر کابل ابراز نگرانی کرده و افزوده که «سرکوب و بازداشت‌های خودسرانه توسط طالبان نقض بیشتر آزادی حرکت و بیان زنان در افغانستان است. سرکوب باید فوراً متوقف شود و افراد بازداشت شده آزاد شوند.»

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در پیوند به بازداشت زنان گفت که در هیچ حاکمیتی به فرهنگ و شیوه‌ی زندگی مردم حمله نشده است. او افزود که مردم اکنون در افغانستان امنیت فکری و آرامش خاطر ندارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا