زن افغان نیاز به خودباوری صحیح دارد نه کاذب

 

ترتیب: فریبا آرام

آشنایی با تکنینک‌­های جدید و مختلف تکنالوژی جوانان ، بخصوص زنان را وا داشته است تا دست به کارهای خلاقانه‌ای چون طراحی لباس و تجارت آنلاین بزنند، سوسن عطایی یکی از زنان پیشگام در این عرصه است که توانسته از طریق هنر و تلاش خود با استفاده از تکنالوژی­‌های نوین کسب درآمد کند.

سوسن عطایی خانمی که خودکامه‌گی را شعار خود می‌داند و برای رسیدن به اهدافش نهایت تلاش خود را به خرج می‌دهد  بهانه گفتگویی این هفته‌ی ما شده است .

سوال: فعالیت‌های تجاری تان را از کجا آغاز کرده اید؟

از کودکی علاقه زیادی به طراحی لباس داشتم و همیشه کوشش می‌کردم لباس طراحی کنم اما آغاز فعالیت‌های مسلکی و رسمی‌ام بعد از فراغت از رشته کامپیوتر ساینس در سال 2014 بوده است . بصورت حرفه‌ای لباس طراحی می‌کنم و طرح‌هایم را بصورت آنلاین به خارج از کشور به فروش می‌رسانم و همچنان نمایش لباس در لس‌آنجلس از دست آورهایم در این زمینه است.

سوال: شما یکی از واردکننده‌گان پورتال در افغانستان هستید در این مورد بیشتر توضیح دهید؟

پورتال نخست حدود دو سال پیش توسط فردی به‌نام احمر در واشنگتن ایالات متحده امریکا ایجاد شد و ما یک سال پس از آن پورتال را زیرمجموعه یکی از پروژه‌های ادیب قرار دادیم که من و همکارم امید حبیبی، دست به ایجاد این خانه‌ی جادویی در هرات زدیم.

این پروژه را به کمک مالی گروهی که پورتال را در واشنگتن ایجاد کرده اند، عملی کردیم و کانتینری با همان فناوری در یکی از موسسات تحصیلات عالی خصوصی هرات گذاشته‌ایم و هدف اصلی مان پيوست دادن جوانان افغان به دنياي بيروني بود.

پورتال اتاق طلایی‌رنگی است که وقتی کسی وارد آن می‌شود، می‌تواند با استفاده از فناوری پیشرفته، در نقطه دیگری از جهان با کسی که در کانتینری مشابه قرار دارد، گفتگو کند.

این ملاقات تصویری شفاف است و دو طرف نسبت به ویدئوکنفرانس‌های معمولی به مراتب احساس نزدیکی بیشتری می‌کنند.

سوال: ایده ایجادFem Tech ( تجارت آنلاین) چگونه به ذهن شما رسید؟
علاقه‌مندی خانم‌ها درهرات به تجارت خودشان و در عين حال آشنا نبودن با انترنت و استفاده از آن براي تجارت، ايده ايجاد  FemTechیا تجارت آنلاین توسط خانم‌ها را به من داد. با اینکه ما در شروع کار هستیم با آن‌هم علاقه‌مندی بانوان بازرگان در در این بخش زیاد است چون تجارت اینترنتی باعث بوجود آمدن تغییرات زیادی در زمینه تجارت شان می‌شود.

سوال: زنان در جامعه‌ای چون افغانستان تا حمایت‌گر قویی از طرف خانواده نداشته باشند در فعالیت‌های اجتماعی شان به بن بست می‌خورند و شما هم احتمالا از این قاعده بیرون نیستید، بزرگترین حمایت گر تان کی بوده است؟

خانواده بخصوص پدرم کسی بوده است که همیشه باعث ایجاد انگیزه در من برای پیشرفت و خودکفایی شده است و من تمام دست‌آوردهایم را مدیون حمایت‌های بی دریغ خانواده و تلاش‌های خود هستم.

سوال: تا حال در اجتماعی چون هرات به چه نوع مشکلاتی برخورده‌اید؟

کوچک ترین مثال آن که تحقير شدن و كم پنداشته شدن به عنوان یک زن، تا به مرگ تهديد شدن؛ از مشكلات من و زنان مثل من در برخورد با اجتماع است. اما این مشکلات هیچ‌گاه اراده‌ام را در رسیدن به اهدافم کم نمی کند و من هر روز با اراده قوی تر فعالیت هایم را ادامه می‌دهم.

سوال: به نظر شما یک زن در اجتماع سنتی افغانستان چگونه می‌تواند استعدادهایش را عملی سازد تا موفق شود؟

زن افغان بيش از هر چيزی نياز به خود باوري صحيح دارد، نه خود باوري كاذب كه توسط موسسات مختلف به خورد مان داده مي‌شود. به سخت كوشي باور كنيم، به كم بسنده نكينم و زياد را با زور بازوي خودمان بدست آوريم تا موفق شویم.

سوال: بعنوان زن فعال این جامعه چه گفتنی‌هایی به زنان و مردان دارید و پیام تان برای خانم‌ها چیست؟

از زنان مي‌خواهم كه با ذهن باز تر و بيشتر از يك وسيله و موجود كم و بي ارزش خود را ببينند. اين ديد باعث مي‌شود تا خود را لايق بهترين‌ها بدانيم و براي بدست آوردنش تلاش كنيم. مردهاي جامعه بايد بدانند كه تغيیر خواهد آمد و این تغییر  توسط خانم خواهد آمد، پس با اين تغيیر يكي شوند تا از قافله عقب نمانند.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام بنده یک تن از دانشجویان ژورنالیزم هستم میخواهم در این خبر گزاری تان فعالیتی داشته باشم البته به صفت کار آموز اگر خواهش بنده را پذیرا باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا