پایان دوره یک ماهه آموزشی رانندگی زنان آموزگار در هرات
گزارشی از: مرضیه حسینی
شماری از آموزگاران زن دوره یک ماهه آموزش رانندگی را در دانشگاه هرات فرا گرفته و جواز رانندگی را به دست آوردند.
مسوولان ترافیک هرات میگویند این بانوان به کمک ریاست دانشگاه هرات قواعد ترافیکی را به خوبی آموزش دیدند.
غلام دستگیر همایون، مدیر ترافیک هرات میگوید:” 45 نفر از آموزگاران این دانشگاه در این مدت کم توانستند به خوبی قانون و مقررههای ترافیکی را فرا بگیرند.”
او رانندگی این بانوان را با تطبیق قوانین رانندگی در جادهها سهولتی برای اداره ترافیک این ولایت گفته وبیان داشت:” در دوره گذشته برای تعداد 270 بانو با یاد گیری دورههای آموزشی جواز رانندگی داده شده است.”
مسوولان ادراه ترافیک این ولایت رانندگی بانوان را در سطح شهر مهم دانسته و میگویند از این که این آموزگاران در کنار مسلک شان، مهارت رانندگی را کسب میکنند، نوید خوبی در جامعه است.
از سویی هم آموزگاران این دوره آموزشی بر این باوراند که زنان را در نندگی نسبت به مردان کم جرات تر اند.
احمد شاه محمودی، کارمند بخش رانندگی دانشگاه هرات، میگوید:” بانوان نسبت به مردان در عرصه رانندگی کم جرات تراند.”
آقای محمودی در ادامه گفتههایش اطمینان داد که در حال حاضر بانوانی که رانندگی را آموزش دیدهاند به راحتی در سطح شهر میتوانند با مراعات قوانین ترافیکی رانندگی کنند.
در همین حال این بانوان یادگیری مهارت رانندگی را فرصت خوبی برای شان دانسته و میگویند تجربه جدیدی را در زندگیشان کسب کردهاند.
فوزیه فیض محمدی، یکی از استادان دانشگاه است که در این دوره شرکت کرده و میگوید:” از اینکه توانستم موفقانه این دوره را به پایان برسانم، بسیار خوشحالم.”
او این دوره را فرصتی برای خود دانسته و میگوید:” به رانندگی علاقهی زیادی داشتم و توانستم تجربه کنم.”
به مانند خانم محمدی، بانوان دیگری بر این باوراند که زنان استعداد و توانایی رانندگی را داشته و میتوانند به مانند مردان رانندگی کنند.
فوزیه منیر، میگوید:” توانایی این مهارت را در خود دیده و در این دوره آموزشی شرکت کردم.”
او در ادامه گفت:” رانندگی تنها مختص به مردان نیست و زنان هم میتوانند مهارت رانندگی را با توجه به استعداد و نیازشان فرا بگیرند.”
از سویی هم شماری از این بانوان میگویند با توجه به سنتی بودن جامعه رانندگی برای زنان به مانند مردان آسان نیست.
فرزانه کاکر، میگوید:”چون جامعه سنتی است، بسیاری رانندگی را برای زنان مناسب نمیدانند.”
بنا به گفتههای او با ساختار شکنیها و افزایش رانندههای زن، رسم و عنعنات ناشایست که مانع پیشرفت و توانایی زنان میشود کم رنگ شود، جامعه از حالت سنتی بیرون خواهد شد.
این درحالیست که مسوولان ترافیک هرات میگویند با وجودی که برای بیش از یکهزار پنجصد بانو جواز رانندگی داده شده اما حضورشان نسبت به مردان بسیار اندک است.