کاریتاس: با وجود شرایط نامطلوب، کمک به زنان و دختران افغانستانی امکانپذیر است
لیدا بارز
یک سازمان امدادرسان بینالمللی، خواستار حمایت بیشتر از زنان و دختران افغانستانی که از کار و آموزش بازماندهاند، شد.
سازمان بینالمللی کاریتاس که یک سازمان امداد رسان کاتولیک است، میگوید؛ با تمام محدودیتها، هنوز هم کمک به زنان و دختران در افغانستان، ممکن است.
اولیور مولر، رئیس سازمان امدادرسان کاتولیک کاریتاس، روز پنجشنبه، ۳۰ قوس، در شهر فرایبورگ در آلمان گفته است: «به عنوان یک سازمان کمکرسانی، ما هر روز فقر چشمگیر جمعیت افغانستان را تجربه میکنیم. با وجود شرایط نامطلوب، کمک به زنان و دختران در آنجا هنوز امکانپذیر است.»
در همین حال کاریتاس از دولت فدرال آلمان، کمک کنندهگان کلیسایی و خصوصی خواست که «نگذارند مردم افغانستان به فراموشی سپرده شوند.»
طالبان پس از تسلط مجدد شان در آگست ۲۰۲۱، بر افغانستان، محدودیتهای قابل ملاحظهای را بر فعالیت، کار و آموزش زنان و دختران وضع کردهاند.
سازمان ملل متحد در یک گزارش خود گفته است که طالبان بیشتر از دو سال فعالیت، ۸۰ فرمان برای محدودیت و محرومیت زنان و دختران صادر کردهاند. این فرمانها زنان و دختران افغانستانی را خانهنشین کرده است.
این گروه با رفتارهای سرکوبگرایانه و زنستیزانهی خود؛ همواره فعالان حقوق بشر، خبرنگاران و حتی امدادرسانهای سابق نیروهای خارجی، به شمول بوندسوهر یا وزارت دفاع آلمان را تعقیب و مجازات کردهاند.
اولیور مولر، رئیس کاریتاس با اشاره به این موضوع افزود: «ما مدیون این انسانها هستیم و باید همچنان در کنار آنان بمانیم.»
با این حال طالبان در ۲۴ دسامبر سال پیش، زنان را از کار در سازمانهای بین المللی و ملی منع کردهاند؛ هرچند استثنایی برای بخشهای خاصی مانند مراقبتهای صحی وجود دارد.
به گزارش کاریتاس، مردمان افغانستان، بهویژه زنان، دختران و کودکان متاثرین قشر جامعه استند که از بحران انسانی متاثر گردیدهاند. این سازمان همچنان گفته که آنها از پیامدهای زلزله ابتدای ماه اکتوبر، در ولایت هرات نیز به شدت متضرر شده اند.
تحریمهای بین المللی وضع شده بر طالبان، تمدید ماموریت تیم نظارت بر تحریمهای طالبان از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد در هفته پیش، وضع اقتصادی افغانستان را به شدت بحرانی کردهاست؛ مردم عادی در این کشور بیشترین فشار بحران گرسنگی ناشی از این تحریمها را به دوش میکشند.