نصیراحمد فایق در شورای امنیت ملل متحد، خواستار حمایت از حقوق زنان در افغانستان شد
لیدا بارز
نصیر احمد فایق، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، از اعضای این شورا خواست تا بر تعهداتشان برای ادامه حمایت از حقوق بشر بهویژه زنان و دختران در افغانستان، ادامه دهند.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه، ۲۹ قوس، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که پیرامون وضعیت افغانستان، برگزار شده بود؛ سخنرانی کرد، او ضمن قدردانی از تمدید ماموریت تیم نظارت بر تحریمهای طالبان از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال کرد و تاکید کرد که اعضای این شورا، رفتار سرکوبگرایانه و یکجانبه طالبان را در برابر زنان را نادیده نگیرند.
فایق افزود؛ حقوق اساسی زنان و دختران مانند حق کار و دسترسی به آموزش، بطور سیستماتیک توسط طالبان انکار میشود. کارمندان زن سازمانهای غیردولتی و سازمانهای ملل متحد با محدودیتهای کاری مواجهاند. او از زنان معترض یاد کرده، گفت؛ آنان روزانه مورد بازداشت و شکنجه طالبان قرار میگیرند.
فایق رفتار طالبان در برابر زنان افغانستانی را «آپارتاید جنسیتی» خواند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، ۲۹ قوس، برای ارائه گزارشهای علنی در مورد افغانستان، نشستی برگزار کرد که تمرکز اصلی آن بر وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان بود.
در همین حال، اعضای این شورا تاکید کردند که حقوق بشر باید در صدر هرگونه تعامل با طالبان باشد و لزوم پیشرفت در جهت بهبود وضعیت و شرایط مرتبط با حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان را خاطرنشان کردند.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد، خاطر نشان کرد که: «میخواهم به این شورا و جامعه جهانی درخواستهای روزافزون مردم افغانستان برای رد هرگونه عادیسازی [روابط] با رژیم طالبان را یادآوری کنم؛ رژیمی که حقوق بشر و معیارهای بینالمللی را رعایت نمیکند. من تقاضا کنم که مسیر آتی با توجه به خواسته تمام مردم افغانستان شکل بگیرد و منعکسکننده تنوع غنی این کشور و براورنده آرزوی مشترک صلح و رفاه باشد.»
با افزایش روزافزون بحرانهای بشری و نقض حقوق بشر بهویژه حقوق زنان در افغانستان، سخنرانان این نشست تاکید کردند که این وضعیت نمیتواند ادامه یابد و خواستار تغییر این شرایط شدند.
نصیر احمد فایق از سازمان ملل خواست که از یک روند سیاسی که به شکلگیری یک حکومت فراگیر در افغانستان و ادغام مجدد در جامعه بینالمللی منجر شود، حمایت کند. او تاکید کرد: «هدف ما باید حمایت از ایجاد یک روند سیاسی به رهبری افغانها باشد که از حقوق بشر و حقوق زنان حمایت کند و ایجاد حکومتی فراگیر را تقویت و ادغام مجدد افغانستان در جامعه بین المللی را به شیوهای که با معیارها و ارزشهای بینالمللی سازگار باشد، تضمین کند. مردم افغانستان به اندازه کافی رنج کشیدهاند و زمان آن فرا رسیده است که جامعه بینالمللی در همبستگی با آنها به سوی آیندهای با عزت و مرفه تلاش کند.»
فایق با تاکید بر موضوع زنان از شورای امنیت خواست که زنان و دختران باید بتوانند مشارکت فعال در تمامی زمینهها داشته باشند.
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد بر محور افغانستان و گزارشهای مبتنی بر نقض حقوق بشر و چگونگی تعامل با طالبان، در حالی برگزار شد که هفته گذشته نیز شورای امنیت سازمان ملل متحد، یک نشست خصوصی درباره وضعیت افغانستان برگزار کرد که جزئیات آن هنوز به رسانهها اعلام نشده است.
نشست قبلی شورای امنیت برای بررسی گزارش فریدون سینیرلیاوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل برگزار شد. گزارش سینیرلی اوغلو در مورد افغانستان به درخواست مستقیم منشی عمومی سازمان ملل متحد با برخوردی آینده نگر و استراتژیک تهیه و به شورای امنیت ارائه شد.