استقبال از آزادی ژولیا پارسی و تاکید بر آزادی سایر فعالان حقوق زن

لیدا بارز

شماری از شخصیت‌های حقوقی، مدافعان حقوق زن و نماینده پیشین کشور از آزادی ژولیا پارسی، مدافع حقوق زن ابراز خوش‌نودی کرده‌ و گفته‌اند که وی نباید از اول هم زندانی می‌شد.

در این میان یک نهاد حقوق‌ بشری موسوم‌ به «فریدم‌ناو» می‌گوید که از آزادی ژولیا پارسی، یکی از زنان معترض افغانستانی، استقبال می‌کند.

در همین حال، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان با استقبال از رهایی ژولیا پارسی و ندا پروانی، گفت که آنها «هرگز نباید زندانی می‌شدند.»

‏ریچارد بنت خواهان رهایی فوری مدافعان حقوق‌بشر و روزنامه‌نگارانی شد که از سوی طالبان خودسرانه بازداشت شده‌اند.

ژولیا پارسی، مدافع حقوق زن و عضو جنبش اعتراضی زنان افغانستانی که ششم میزان سال جاری از سوی طالبان بازداشت و زندانی شده بود، روز دوشنبه، ۲۷ قوس، همراه با پسرش، آزاد شد.

در ادامه‌ فوزیه کوفی، عضو پیشین مجلس نمایندگان کشور، از آزادی ژولیا هم‌چنان استقبال کرده و در شبکه‌ی اجتماعی اکس نوشت: «مطمئنم که زندان، اراده شما و هم‌رزمان شما را برای مبارزه قوی‌تر ساخته است.»

ژولیا پارسی در حالی از زندان طالبان آزاد شد که تاکنون حداقل دو زن دیگر از جمله منیژه صدیقی و پریسا آزاده از چند ماه بدین‌سو در زندان طالبان استند.

شمایل توانا ناصری، زن معترض و فعال حقوق زن گفته است؛ از رهایی ژولیا خوش‌حال است. و خواستار رهایی پریسا آزاده و منیژه صدیقی شد. 

اما هیدر بار، معاون بخش حقوق زنان، پیش‌تر با ابراز نگرانی گفته بود که زنان بیش‌تری در زندان‌های طالبان است.

پیش از این نیز ندا پروانی و شوهرش با قید ضمانت پس از سه ماه، از زندان طالبان آزاد شدند.

‏طالبان در دوسال گذشته، ده‌ها تن از مدافعان حقوق بشر را به دلیل اعتراض به منع تحصیل و اشتغال زنان بازداشت، زندانی و شکنجه کرده‌اند. بسته‌گان برخی از این زنان زندانی می‌گویند که آنان در وضعیت نامناسب نگه‌داری می‌شوند.

گروه طالبان هیچ‌گاه در مورد دلیل بازداشت زنان معترض چیزی نمی‌گویند. 

سازمان عفو بین‌الملل نیز بارها خواستار رهایی زنان معترض، خبرنگاران و سایر مدافعین حقوق بشر از بند طالبان شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا