اختصاص ۱۱۰ میلیون دالر کمک به بخش آموزش در افغانستان

حدیث حبیب‌یار

در حالی‌که دختران از آموزش محروم‌اند، مشارکت جهانی برای آموزش (جی‌پی‌ای) از تصویب ۱۱۰ میلیون دالر کمک بلاعوض برای حمایت از آموزش در افغانستان خبر می‌دهد. این حمایت در حالی صورت می‌گیرد که طالبان محدودیت‌های گسترده‌ای را بر آموزش زنان و دختران وضع کرده‌اند. 

هرچند طالبان در ابتدای تسلط در افغانستان دانش‌آموزان دختر را در دوره‌ی متوسطه و عالی از رفتن به مکتب باز داشته بودند، اما وزارت تحصیلات عالی این گروه در ۲۹ قوس سال پیش، فرمان منع آموزش دختران در دانشگاه‌ها را نیز صادر کرده‌اند. به‌ تعقیب این فرمان، طالبان تمامی مراکز آموزشی را در تمامی مناطق به‌روی زنان و دختران مسدود کرده‌اند.

مشارکت جهانی برای آموزش، گفته است که این مقدار کمک طی دو سال آینده به دختران و پسران افغانستانی کمک خواهد شد تا دانش‌آموزان بتوانند در آموزش جامعه‌محور شرکت کنند و مهارت‌های اساسی را بهتر بیاموزند.

نیمی از این کمک‌ها برای دختران افغانستانی در حالی‌ اختصاص داده می‌شود که تاکنون از آینده‌ای آموزشی زنان و دختران در افغانستان چیزی گفته نشده است. 

طالبان از زمان روی کار آمدن شان تاکنون بیشتر از ۸۰ فرمان برای محدودیت و محرومیت زنان صادر کرده‌اند.

ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان، با موج گسترده‌ای اعتراض‌ها در داخل و خارج از کشور همراه بود. شهروندان در افغانستان به شیوه‌های مختلف به ممنوعیت تحصیلی دختران اعتراض کرده و خواهان لغو این تصمیم طالبان شده‌اند. افزون به این، جامعه‌ی جهانی نیز این ممنوعیت را نکوهش کرده و بارها خواهان لغو آن شده است. اما با گذشت نزدیک به یک سال، نه تنها طالبان به این اعتراض و درخواست‌ها توجه نکرده‌اند، بلکه مراکز آموزشی که از دستور آنان سرپیچی و زمینه‌ی آموزش را برای زنان فراهم کرده‌ بودند را مهرولاک کرده‌اند. طالبان مسئولان این مراکز را جریمه‌ی نقدی کرده و از آنان تعهد گرفته‌اند که به دختران تدریس نکنند.

مشارکت جهانی برای آموزش یک تعهد مشترک برای پایان دادن به بحران یادگیری در جهان است. این شبکه شرکا و منابع مالی را بسیج می‌کند تا از نزدیک به ۹۰ کشور کم‌درآمد در زمینه‌ی آموزش حمایت کنند.

مشارکت جهانی برای آموزش گفته است که انتظار می‌رود بیش از ۷.۶۶ میلیون نفر در سراسر کشور از کمک این سازمان مستفید شوند.

لورا فریجنتی، مدیرعامل مشارکت جهانی برای آموزش گفته است: «ما بسیار خوشحالیم که می‌توانیم به حمایت خود از آموزش در افغانستان ادامه دهیم.»

این در حالی است که سرمنشی عمومی ملل متحد در شبکه‌ی اجتماعی اکس اش گفته بود: “این [ممنوعیت آموزش دختران] نقض غیرقابل توجیه حقوق بشر است که صدمات طولانی مدتی را به کل افغانستان وارد می‌کند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا