با وجود منع آموزش، طالبان از ساخت یک مکتب دخترانه در ننگرهار خبر میدهند
لیدا بارز
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان یک مکتب دخترانه را در ولایت ننگرهار در حالی میسازد که دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش محروماند.
حضرت حبیب حقانی، رییس معارف طالبان در ننگرهار میگوید؛ ساختمان یک مکتب دخترانه در ولسوالی «روداتو» روز پنجشنبه، ۲۳ قوس، با هزینه ۳۰۰ هزار دالر در چهار جریب زمین، به بهرهبرداری سپرده شد.
کار ساخت و ساز مکاتب دخترانه در حالی صورت میگیرد که به دستور منع آموزش طالبان، از دو سال بدینسو هیچ دختر بالاتر از صنف ششم نتوانستهاند، به مکتب بروند.
کمیساری عالی سازمان ملل متحد کار ساخت و ساز مکاتب را با هماهنگی با طالبان در حالی به پیش میبرد که دیروز پنجشنبه، ۲۳ قوس، شورای امنیت سازمان ملل متحد با اکثریت آرا، ماموریت تیم نظارت بر تحریمها علیه طالبان و گروههای وابسته به آنها را برای یک سال دیگر تمدید کرده است. وظیفه این کمیته تعیین تحریم افراد و گروههای مرتبط با طالبان است.
در همین حال صحبتهای از دو دستی آرا برای بازگشایی مکاتب در میان افراد سرشناس طالبان، نیز شنیده میشود.
با این حال چندی پیش سال آموزشی در مناطق سردسیر در افغانستان در حالی پایان یافت که دختران بالاتر از صنف ششم با چشمهای گریان، مکاتب را ترک کردهاند.
شیرمحمد عباس ستانکزی، هفته پیش در جشن که بهمناسبت پایان دانشجویی برگزار شده بود، گفت: «جامعه بی علم، تاریک است» وی همچنان مسدود ماندن دروازه مکتبها به روی دختران یکی از علتهای بنیادی فاصله گرفتن مردم و برخی از کشورها از امارت اسلامی است.
همزمان با این ۸۱۵ روز از بسته ماندن دروازههای مکتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم میگذرد، ولی تاکنون طالبان برای باز گشایی دوباره مکاتب هیچ اقدامی نکردهاند.
منع آموزش و کار زنان و دختران در افغانستان محور گفتگوهای جامعه جهانی برای تعامل با طالبان است.