رسانه‌های در تبعید، محور بحث در برلین

حدیث حبیب‌یار

نشست بین‌المللی خبرنگاران افغانستانی و رسانه‌های در تبعید با حضور بیش از ١٥٠ خبرنگار و فعال رسانه‌ای روز پنجشنبه در برلین آغاز شد.

این نشست زیر نام «بازسازی رسانه‌های افغانستان در تبعید» از سوی صندوق اروپایی برای بررسی وضعیت خبرنگاران و رسانه‌های در تبعید و راه‌های احیا و تقویت آن آغاز شده و به مدت دو روز در برلین آلمان ادامه دارد. علاوه بر گفت‌وگو روی بازسازی رسانه های در تبعید افغانستان، نقش خبرنگاران زن و چالش های خبرنگاران آزاد در زمینه اطلاع رسانی از محور های این نشست است.

در بیانیه‌ای مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که در این نشست، پنه لوپه وینترهگر، رئیس عامل صندوق اروپایی برای خبرنگاری گفت آنان متعهد به تقویت رسانه‌های در تبعید به شیوه‌ای پایدار هستند.

طالبان با به قدرت رسیدن دوباره‌ی خود در افغانستان فضای کار را برای خبرنگاران و رسانه‌ها تنگ و ترسناک کردند. و اکنون برنامه‌های موسیقی، سرگرمی، سیاسی، تصویر زنان، سریال ها و فیلم ها در تلویزیون‌‌های افغانستان پخش نمی‌شود و مجریان زن نیز با نقاب جلوی دوربین ظاهر می‌شوند.

در این نشست بیش از ۱۵۰ خبرنگار و فعال رسانه‌ای در تبعید، از کشورهای اروپایی، کانادا و امریکا شرکت کرده‌اند.

رسانه‌های افغانستان با تسلط این گروه به  شدیدترین سرکوب‌ها، هرچند کمتر از دوره نخست حاکمیت این گروه در دهه نود، مواجه شدند، چون در آن سال‌ها هیچ رسانه‌ای اجازه فعالیت نداشت. طالبان این بار به رسانه‌های خصوصی و دولتی اجازه فعالیت داده است، اما همراه با سرکوب و محدودیت‌های بسیار!

این در حالی‌ست که طالبان بلافاصله پس از تصرف کابل، قوانین جدیدی را برای رسانه‌ها، وضع و شکنجه و بازداشت روزنامه‌نگاران را آغاز کردند. کارکنان رسانه‌ها دچار سردرگمی شده و شماری از افراد سرشناس که برای رسانه‌های غربی کار می‌کردند، توانستند به هر طریقی از افغانستان خارج شوند. برخی دیگر در این کشور ماندند و امیدوار بودند که کار خود را طبق روال عادی ادامه دهند.

گروه طالبان بسیاری از رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران را وابسته به دولت سابق افغانستان دانسته و به همین دلیل انواع فشارها، به‌ویژه هنگام پوشش خبری از مشکلات داخلی کشورشان بر آنها وارد کرده است. همچنان به گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان در ٢٤ اسد ١٤٠٢ بیش از نیمی از رسانه‌ها در کشور به دلیل محدودیت‌های کاری و مشکلات اقتصادی که با روی کار آمدن طالبان به وجود آمد از فعالیت باز مانده‌اند.

این مرکز در ماه میزان سال جاری از ممنوعیت کار خبرنگاران زن و سرنوشت رسانه‌های این کشور نگرانی کرد است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا