زنان باردار افغانستانی در وضعیت نابههنجار در پاکستان
آینور سعیدپور
زنان باردار افغانستانی که واجد شرایط رفتن به بریتانیا هستند در پاکستان به مراقبتهای بهداشتی دسترسی ندارند و در وضعیت نامناسب بهسر میبرند.
روزنامهی گاردین گزارش داده است که به زنان بادار افغانستانی که واجد شرایط اسکان مجدد در بریتانیا هستند، گفته شده است که نوزادان آنها ممکن است که زنده نمانند؛ مگر اینکه فورا تخلیه شود.
گاردین با شماری از زنان باردار افغانستانی در پاکستان مصاحبه کرده است. این بانوان در پاکستان به مراقبتهای صحی دسترسی ندارند. برخی از این زنان تجربه سقط جنین را نیز در پاکستان دارند. این بانوان به گاردین گفته است که وضعیت پس از طرح اخراج اجباری مهاجران در پاکستان برای آنان دشوار شده است.
گاردین در بخش از گزارش خود همچنان گفته است که زنانی که برای شورای بریتانیا کار میکردند یا وابسته به آن هستند، باید از طریق اسکان مجدد شهروندان افغانستان، حق جابهجای را داشته باشند. علیرغم دستورهای وزارت امور خارجه بریتانیا و وزارت امور کشور مبنی بر نقل مکان به پاکستان و انتظار جابهجایی، آنها نزدیک به دو سال پس از راهاندازی این طرح در هتلهایی با دسترسی محدود به مراقبتهای پزشکی بهسر میبرند.
گاردین همچنان گفته است که برخی از این افراد تا 5000پوند برای پاسپورت و ویزا برای رسیدن به اسلامآباد هزینه کردهاند، در حالیکه منتظر پاسخ دولت بریتانیا هستند. ویزای سه ماههی آنها به پایان رسیده است. به این معنی که آنها میتواند دستگیر و به افغانستان منتقل گردد.
صدف، آموزگار و مربی سابق شواری بریتانیا که سابقه یک سقط جنین را دارد به گاردین گفته است که اخیرا پزشکان برای او گفته است که سطح قندخون و فشار بالایی دارد که میتواند برای او و نوزادش مضر باشد. پزشک او در پاکستان برایش توصیه کرده است که رژیم غذایی خاصی را دنبال کند؛ اما برای ممکن نیست و دسترسی ندارد.
صدف همچنان میگوید که پس از دو سقط جنین نگران از دستدادن این نوزادش نیز است. او، همچنان گفته است که به داکتر دسترسی ندارد. « اگر به داکتر دسترسی نداشته باشم، ممکم است کودکم زنده نماند. وقتی به پاکستان آمدیم امیدوار بودیم، اما اکنون نه امیدی وجود دارد و نه اطمینانی.»
این در حالیست که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، شماری از کشورها تصمیم به تخلیه همکاران افغانستانی شان گرفته است.
تعداد از شهروندان افغانستان که با موسسهها و کارمندان کشورهای مختلف در افغانستان همکار بودند برای طی مراحل پروندههایشان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان رفته اند.
شماری از شهروندان افغانستان که از ترس طالبان به امید اسکان مجدد در برخی از کشورها از جمله پاکستان پناهنده شدهاند، با بهپایان رسیدن مهلت ویزای شان در وضعیت دشواری بهسرمیبرند. زیرا پاکستان از او نوامبر اخراج اجباری تمام شهروندان خارجی را تطبیق کرده است که این روند شامل 1.7میلیون شهروندان افغانستان نیز میشود.