دادخواهی تا شنیدن صدای عدالت‌‌خواهی

آی‌نور سعیدپور

جنبش اعتراضی زنان موسوم به « ایتلاف جنبش اعتراضی زنان افغانستان»، می‌گوید تا زمانی‌که محدودیت‌های وضع شده بر زنان کشور لغو نشود آنان هم‌چنان به مبارزه‌های شان ادامه خواهند داد. 

اعضای این جنبش با نشر ویدیویی در صفحه‌ای اجتماعی اکس می‌گوید که محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان باعث مشکل‌های روحی و روانی میان زنان شده است. 

یکی از اعضای این جنبش خواستار رفع محدودیت‌های وضع شده بر زنان شده و می‌گوید تا زمانی‌که به صدای عدالت‌خواهی آنان رسیدگی نشود، این بانوان معترض هم‌چنان به داد‌خواهی‌شان ادامه می‌دهد. 

زنان در بیش از دو سال گذشته در واکنش به فرمان‌های محدود کننده‌ی طالبان دست به اعتراض زده‌اند و در مکان‌های سربسته و نامعلومی هرازگاهی به صورت گروهی و یا فردی تجمع‌های اعتراضی برگزار می‌کنند. 

طالبان؛ اما در مقابل تمام این اعتراض‌ها را خشونت سرکوب کرده است و زنان معترض را نیز بازداشت کرده است. 

در حال حاضر حداقل چهار زن معترض در زندان‌های طالبان است و از سرنوشت آنان هیچ خبری نیست. 

پیش‌تر؛ اما مسوول بخش زنان دیدبان حقوق بشر سازمان ملل متحد با یادآوری نام چهار زن معترض در بند طالبان گفته بود که زنان بیش‌تری در زندان‌های طالبان است. 

در واکنش به دست‌گیری‌های خودسرانه‌ی طالبان ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان به تلویزیون طلوع نیوز گفته است که دست‌گیری زنان به معنای خاموش کردن صدای کسی و ظلم و تجاوز نیست. 

مجاهد گفته است که دست‌گیری‌ها به‌خاطر حفظ امنیت عامه و عدم  عملی ساخت دسیسه‌های بیرونی در افغانستان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا