نمایشگاه غذای محلی هرات؛ از عسل تا غذاهای سنتی با دست‌انداز زنان

حدیث حبیب‌یار

زنان هرات، در یک جشنواره غذاهای محلی، استعدادهای خود را به نمایش گذاشتند. آرزو سکندری، مسوول آشپزخانه‌ی دنیای غذا، اظهار داشت: “هدف ما از این برنامه نشان دادن استعدادهای زنان هرات است و در آشپزخانه ما ۲۰ تن از زنان مصروف کار هستند، که می‌تواند یک زمینه کاری برای زنان خانه‌نشین باشد.”

بیش از دو سال است که زنان اجازه کار در ادارات را ندارند. اما زنان هرات از زمان خانه‌نشین شدن و با وضع محدودیت‌های طالبان، همواره تاکید دارند که استعدادهایشان نادیده گرفته نشود.

لینا قادری-[نام مستعار]، فروشنده‌ی غذا، می‌گوید: “من به‌جای قلم و کتاب، امروز کفگیر و دیگ بر دست دارم. این غم‌انگیزترین قسمت زندگی من است. استعداد من تنها در غذاپختن خلاصه نمی‌شود؛ می‌توانستم با تحصیل؛ داکتر، انجینیر یا وکیل مدافع شوم و پشت میز آرزوهایم با خیال راحت و رویای دخترانه‌ام بنشینم.”

این نمایشگاه با استقبال و بازدید صدها نفر مواجه شد و غذاهای رایگان به افراد فقیر نیز توزیع شد.

شیما واحدی، کارمند آشپزخانه‌ی بهار، به خبرگزاری بانوان افغانستان بیان کرد: “در آشپزخانه بهار ۱۰ تن از زنان ولسوالی انجیل هرات مشغول تهیه غذاهای محلی هستند و با این کار می‌خواهیم کنار مردم فقیر و مستحق هرات باشیم.”

 این نمایشگاه‌ در حالی برگزار می‌شود که در سال‌های گذشته، چنین جشنواره‌هایی توسط دانشجویان در دانشگاه‌ها برگزار می‌شد و آ‌ن‌ها غذاهای محلی را به نمایش می‌گذاشتند. در این نمایشگاه، غذاهای محلی هرات مانند کیچیری گوشت لند، اوماچ پلو، قروتی روغن زرد، بریانی، کباب دیگی ماهیچه، لیتی‌جواری، آش پلو و کوکو به نمایش گذاشته شدند و دختران زیادی در حال یادگیری مهارت‌های آشپزی بودند.

غذاهای محلی هراتی در نمایشگاه غذاهای محلی در هرات

همچنین، در این نمایشگاه علاوه بر غذاهای محلی، عسل نیز به عنوان یکی از محصولات هرات و تولیدات زنان به نمایش گذاشته شد. غنچه‌گل کریمی، یکی از زنبورداران ولایت هرات، به دلیل محدودیت‌هایی که سر راه زنان قرار دارد، به وضعیت بد اقتصادی می‌انجامد. وی افزود: “نبود امکانات و بازارهای داخلی و خارجی از جمله چالش‌های صادرات عسل به دیگر کشورها محسوب می‌شود و مردم ما بخاطر محدودیت‌ها نمی‌توانند در چنین نمایشگاه‌هایی شرکت کرده و از محصولات کشور خود بهره‌مند شوند.»

نمایشگاه عسل و غذاهای محلی در هرات

در اختتامیه‌ی این جشنواره، با تاکید بر اهمیت حمایت از زنان در حوزه‌ی کاری و ترویج استعدادهای آن‌ها، گروهی از فعالان اجتماعی و مسوولان محلی به سخنرانی پرداختند. آن‌ها تأکید کردند که حمایت از زنان و توسعه‌ی مهارت‌های شان، به‌عنوان یک گام مهم در ساختار جامعه‌ی پویا و پیشرفته محسوب می‌شود. 

همچنین، تشویق به مصرف محصولات محلی و حمایت از کسب‌وکارهای زنانه در این نمایشگاه به عنوان یک اقدام مهم برای تقویت اقتصاد محلی و کاهش وابستگی به بازارهای خارجی بیان شد. این رویداد نه تنها به ترویج فرهنگ غذایی محلی و مهارت‌های آشپزی زنان کمک کرد، بلکه زمینه‌ی آگاهی اجتماعی را نیز در جامعه‌ی هرات تقویت نمود. این گروه از زنان، عسل تولیدی خود را نیز با قیمت مناسب به بازار عرضه کرده و نقشی فعال در توسعهٔ اقتصادی و اجتماعی این ولایت ایفا نموده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا